Όταν το drive-through του ΕΟΔΥ «πάτησε» τους φωνασκούντες πολιτικάντηδες

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο και από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 11.12.2020, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στο αθλητικό & πολιτιστικό πάρκο «Στ. Κώτσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν 179 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Σαφώς τα αποτελέσματα χαροποιούν και μας γεμίζουν αισιοδοξία, όμως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα και μάλιστα πολύ σημαντικά.

Πως γίνεται σε μια πόλη των 100.000 περίπου κατοίκων να προσέλθουν μόλις 179 άτομα προς εξέταση; Τις προηγούμενες ημέρες η αντιπολίτευση πραγματοποιούσε μια οργανωμένη και ενορχηστρωμένη πολιτική επίθεση κατά της δημοτικής Αρχής με πρόσχημα την μη διενέργεια των tests και το πόση ανάγκη τα είχαν οι δημότες. Επίσης τοπική συλλογικότητα απαιτούσε -με δημόσια ανακοίνωση – από τον Δήμαρχο να καλέσει άμεσα τον ΕΟΔΥ για να γίνουν rapid tests στους δημότες. Και να δείτε πως το έλεγε «Θεωρούμε ότι μια ευνομούμενη δημοτική Αρχή οφείλει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση προς όφελος των κατοίκων της» …

Ήρθε λοιπόν ο ΕΟΔΥ και έκανε τεστ αρχικά στο προσωπικό του Δήμου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή (κοινωνική υπηρεσία και Βοήθεια στο σπίτι) και χθες όπως είχε ανακοινωθεί έγινε δειγματοληψία στο πάρκο «Στ. Κώτσης».

Που ήταν λοιπόν όλοι αυτοί που φωνασκούσαν τόσες μέρες; Που ήταν οι πολίτες που τους σιγοντάριζαν; Ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα για να δικαιολογήσουν τον μικρή προσέλευση.

Ότι δεν το πήραν είδηση!

Σε δύο χρονικές στιγμές έγινε σχετική ανακοίνωση, η μία όταν ο ΕΟΔΥ εξέφρασε την πρόθεσή του να έρθει για drive-through λήψεις στην Αγία Παρασκευή και μία όταν ανακοινώθηκαν επακριβώς η ημέρα, η ώρα και οι προϋποθέσεις. Οι ανακοινώσεις αυτές δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στα τοπικά sites, στα υπερτοπικά sites και ευρέως σε διάφορες ομάδες και από διάφορους αρμόδιους και μη στο Facebook. Πως είναι δυνατόν τους κριτικούς σχολιασμούς να τους αντιλαμβάνονται σε χρόνο dt και αυτή την ανακοίνωση όχι;

Είπαν ότι τις συγκεκριμένες ώρες ο κόσμος ήταν στη δουλειά του!

Βιώνουμε μια κατάσταση όπου το λιανεμπόριο είναι κλειστό (πέρα από τα είδη τροφίμων), τα σχολεία το ίδιο και λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες που όμως και σε αυτές μεγάλο ποσοστό εργάζεται με βάρδιες, με διαφορετικές ώρες προσέλευσης-αποχώρησης και με τηλεργασία.

Έγραψαν ότι έβρεχε!

Μα με το αυτοκίνητο θα πήγαιναν όχι πεζοί. Παρά τη βροχή όμως κατάφεραν να πάνε την ίδια ώρα στα super markets της περιοχής.

Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι εκτός των 179 ατόμων οι υπόλοιπες χιλιάδες ενηλίκων αυτής της πόλης δεν το πήραν είδηση, εργάζονταν και φοβήθηκαν μήπως βραχούν μέσα στο αυτοκίνητο.

Απλά όλη η προηγούμενη αναστάτωση ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι ευρείας κατανάλωσης, ένας σανός προς βρώση από τους αφελείς ωθούμενο από μέλη της αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης που αν ενδιαφέρονταν αληθινά θα έπρεπε η ίδια να προτρέψει τους πολίτες να μεταβούν και να κάνουν το τεστ. Αντίθετα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η δράση τηρεί σιγή ιχθύος. Ομοίως και η αντίστοιχη συλλογικότητα που έσπευσε να δείξει ένα δήθεν ενδιαφέρον. Αλήθεια κυρίες κα κύριοι που ήταν τα μέλη σας;

Προφανώς οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής δεν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού όπως ίσως κάποιοι θα ήθελαν. Βιώνουν αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση όπως όλοι οι πολίτες της χώρας και προφανώς δεν νοιώθουν να απειλούνται ιδιαίτερα ή έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους (μάλλον απίθανο σύμφωνα με τα στοιχεία από την υπηρεσία των SMS).

Μιλώντας πολιτικά, το όλο γεγονός εν τέλη αποτέλεσε μια δικαίωση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος δήλωνε, ότι ακολουθούνται όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, πως οι κάτοικοι ενημερώνονται καθημερινά από το υπουργείο και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να γίνει από το Δήμο. Πέραν αυτών προέβη στην πρόσκληση του ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.