Ορισμένοι Προϋπολογίζουν χωρίς το νοικοκύρη …

Upside down – two worlds, one future

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ορισμένες φορές είναι πολύ εύκολο κανείς να «πέσει έξω» στην ερμηνεία καταστάσεων και συνθηκών. Ή έστω να παρασυρθεί σε λανθασμένες κινήσεις. Ακόμη κι αν είναι άριστος, πολυμαθής ή απλά αλαζόνας θα ήταν εύλογο, για να αποφύγει τις λάθος επιλογές, κατά διαστήματα να κάνει ένα βήμα πίσω και να επανεξετάζει το δρόμο που ακολουθεί και τις αποφάσεις που παίρνει.

Στην προκειμένη περίπτωση τα δεδομένα είναι δύο:

Πρώτον, η πόλη εξέλεξε τον Βασίλη Ζορμπά για δήμαρχο με σημαντικό ποσοστό ψήφων, ρίχνοντας μάλιστα από την πρώτη Κυριακή τον υφιστάμενο τότε δήμαρχο στη δεύτερη θέση (κάτι πρωτόγνωρο για την Αγία Παρασκευή) και θέτοντας όλους τους υπόλοιπους στην αντιπολίτευση.

Δεύτερον, η χαοτική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα φέρνοντας την ακυβερνησία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο και μόνο για να έχει παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, δεν σημαίνει ότι φέρνει την αντιπολίτευση στο τιμόνι του κάθε δήμου.

Όσο πιο γρήγορα γίνουν αυτά αντιληπτά, τόσο το καλύτερο για όλους και ιδίως για την πόλη.

Αύριο στο Δ.Σ. θα συζητηθεί ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021. Δυστυχώς ορισμένοι της αντιπολίτευσης παρερμήνευσαν την πρόσκληση του Δημάρχου να κάνουν προτάσεις σχετικά. Θεώρησαν ίσως ότι είναι υποχρεωμένη η δημοτική Αρχή (όποια κι αν είναι αυτή) να τις εντάξει στο πρόγραμμά της ασυζητητί.

Μέγα λάθος ….

Όμως δεν έμειναν εκεί, προχώρησαν ακόμη παραπέρα. Σε συνεργασία μεταξύ τους τρεις παρατάξεις ετοίμασαν δικό τους Προϋπολογισμό και κατά πως φαίνεται θα τον αντιπαραβάλουν σε αυτόν της δημοτικής Αρχής!!!

Αν αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου τότε τι είναι;;

Κύριοι έχετε αντιληφθεί ότι δεν διοικείτε εσείς;;;; Ότι αυτή η πόλη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν σας επέλεξε, αλλά σας άφησε δεύτερους, τρίτους και τέταρτους;;;

Θέλω να πιστεύω πως στην αυριανή συνεδρίαση θα επικρατήσει η λογική και ο πολιτικός πολιτισμός και δεν θα εξελιχθούν καταστάσεις που θα ντροπιάσουν το δημοτικό συμβούλιο.

Ευελπιστώ επίσης, ότι δεν θα αφήσουν έρμαιο το Δήμο, χωρίς Προϋπολογισμό μόνο και μόνο από ένα καπρίτσιο.

Ευελπιστώ επίσης πως δεν θα γίνει από κανέναν προσπάθεια εκβιασμού καταστάσεων.

Ας πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση προς το συμφέρον της Αγίας Παρασκευής και των πολιτών της.