Με τη βούλα του Εφετείου, βρεφονηπιακός σταθμός, ΚΑΠΗ και Δημοτικά Ιατρεία στο Ασημακοπούλειο κληροδότημα (DOC)

Η βούληση του διαθέτη ήταν να δημιουργηθεί εκεί σανατόριο – αναρρωτήριο, διότι την εποχή εκείνη άκμαζε η φυματίωση και η Αγία Παρασκευή θεωρούνταν κατάλληλος χώρος για αεροθεραπεία. Όμως με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης δεν υφίσταται πλέον αυτή η ανάγκη. Έτσι ζητήθηκε από το Δήμο η αλλαγή χρήσης χωρίς όμως να χαθεί ο κοινωφελής σκοπός.

Έτσι με την απόφαση του Εφετείου στο οικόπεδο αυτό (εμβαδού 2.412,90 τ.μ.) μπορεί να δημιουργηθούν δύο διώροφα κτίρια επιφάνειας ανά όροφο τουλάχιστον 350 τ.μ.. Στο ένα κτίριο θα στεγαστεί βρεφονηπιακός σταθμός και στο άλλο κτίριο στο ισόγειο θα λειτουργεί ΚΑΠΗ και στον 1ο όροφο Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Την νέα αυτή χρήση του οικοπέδου ζήτησε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δήμαρχο ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της δημοτικής Αρχής να προβεί σε ανεύρεση χρηματοδότησης για την δημιουργία αρχικά του βρεφονηπιακού σταθμού για να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την κατασκευή του, προτίθεται να τοποθετήσει προσωρινά εκεί αίθουσες για την διευκόλυνση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, με στόχο να ελευθερωθεί ο παιδικός σταθμός της οδού Βορρά.

Κατάθεση Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά
Απόφαση Εφετείου Αθηνών