Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 16 μονάδες η ΝΔ – Τρεις στους δέκα αρνητικοί στο εμβόλιο

Το πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο – Για το νέο έτος υπάρχει σχετική αισιοδοξία για την πανδημία – Περισσότερο απαισιόδοξοι οι πολίτες για την οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και τα διεθνή

Διαφορά 16 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

prothesi-anagogi

Στο σύνολο του δείγματος η εικόνα της πρόθεσης ψήφου είναι η ακόλουθη: ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΚΙΝΑΛ 6,5% ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4% και ΜέΡΑ 25 2,5%.

prothesi-sinolo

Μεγάλη παραμένει η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον πρώτο στο 45% και τον δεύτερο στο 25%. «Κανένας από τους δυο» απαντά το 27%.

katall

Όσον αφορά το νέο έτος, για την πανδημία και υγειονομική κρίση το 39% των ερωτώμενων δηλώνει ότι τα πράγματα θα πάνε λίγο-πολύ καλύτερα, το 26% τα ίδια και το 26% χειρότερα.  Περισσότερο απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες για την οικονομία, στα ελληνοτουρκικά και τα διεθνή.

nea

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τα κατάφερνε καλύτερα η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς και κυρίως στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια, στην πανδημία και την υγειονομική κρίση, καιθώς και στην οικονομία και την ανάπτυξη.

kal

Στην ερώτηση αν μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες έναντι της χώρα μας, το 95% συνολικά απαντά σίγουρα ναι (70%) ή μάλλον ναι (25%), ενώ το 3% συνολικά απαντά μάλλον όχι (2%) ή σίγουρα όχι (1%).

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Τρεις στους δέκα πολίτες (29%) εμφανίζονται αρνητικοί στον εμβολιασμό σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Μάλιστα, 10% απαντά συνολικά ότι η πανδημία τους ανησυχεί λίγο, ή ελάχιστα έως καθόλου (από 5%).

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας το 76% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (51%) και αρκετά (25%) έναντι 78% στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου. 12% των ερωτώμενων απαντά μέτρια, ενώ 10% συνολικά απαντά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 5%). 

poso-anisyxei

Όσον αφορά το αν θα εμβολιαστούν το 67% των ερωτώμενων συνολικά απαντά σίγουρα ναι (40%) ή μάλλον ναι (27%) έναντι 64% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. Όμως 29% συνολικά απαντά όχι (15%) και μάλλον όχι (14%) στον εμβολιασμό!  15% δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί ποτέ.

tha-kanete-emvolio

Αναφορικά με το πότε οι πολίτες προτίθενται να εμβολιαστούν το 57% συνολικά δηλώνει τους πρώτους μήνες, με το 36% να απαντά το συντομότερο δυνατό, ενώ το 21% μετά από 2 με 3 μήνες. Το 24% απαντά αρκετά αργότερα, ενώ ένα 15% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί ποτέ.

Πηγή : prothema.gr