Oσοι έχουν διατελέσει τουλάχιστον (8) χρόνια Δήμαρχοι μετά την 1/1/2011 προτάσσονται-εκλέγονται

Ειδικές διατάξεις εύκολης εκλογής περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, για όσους έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 χρόνια Δήμαρχοι μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και επιθυμούν να γίνουν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ειδικότερα:

– Σύμφωνα με την παρ.5 του αρ.18 « Μορφή και περιεχόμενο των ψηφοδελτίων », στα ψηφοδέλτια οι « υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 έτη Δήμαρχοι μετά την 1/1/2011, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων και προστίθεται η ένδειξη μετά την εκλογική περιφέρεια η φράση “άνευ σταυρού” ».

– Η παρ.8 του αρ.20 ορίζει ότι « για τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι έχουν διατελέσει Δήμαρχοι για τουλάχιστον 8 έτη μετά την 1/1/2011, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης και, αν σημειωθεί, δεν συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου ».

– Επιπλέον, το β’ εδάφιο της παρ.1 του αρ.29 προβλέπει ότι « υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 έτη Δήμαρχοι μετά την 1/1/2011, θεωρούνται ότι έλαβαν το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων του Συνδυασμού και προτάσσονται των Συμβούλων της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιοι ».