Συνάντηση της Ένωσης Δημάρχων με κ. Στέλιο Πέτσα

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας που διεξήχθη σε πολύ φιλικό περιβάλλον. 

 Ο κ. Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την δραστηριότητα της Ένωσης κατά την δώδεκα έτη παρουσία της στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα ως φορέας στήριξης του έργου των αιρετών της Τ.Α.  και της Πολιτείας και εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω συνεργασία. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο εκλογικό νομοσχέδιο κατά την διαβούλευση του οποίου η ΕΝ.Δ.Α. κατέθεσε σχετικές βελτιωτικές προτάσεις.  Ο Πρόεδρος κ. Π. Καμάρας αφού μετέφερε την σύμφωνη γνώμη της ΕΝ.Δ.Α.  στις βασικές ρυθμίσεις του νόμου, ανέπτυξε σειρά προτάσεων η υιοθέτηση των οποίων θα συνέβαλλε στην αναβάθμιση του θεσμού, ιδίως στο κρίσιμο θέμα της καταστατικής θέσης των αιρετών.

Συμφωνήθηκε να επαναληφθούν οι συναντήσεις, ενώ ο κ. Πέτσας εξέφρασε την θέληση του, με θεσμικές ριζικές παρεμβάσεις και  ανάλογες χρηματοδοτήσεις που θα συνοδεύουν τις νέες αρμοδιότητες, να καταστεί η Αυτοδιοίκηση στο άμεσο μέλλον πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Και στην πορεία προς αυτό τον στόχο όπως δήλωσε είναι ανοικτός σε κάθε διάλογο. 

Εκτός του Προέδρου κ. Π. Καμάρα,  παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Αναστόπουλος πρ. Δήμαρχος Ύδρας,  ο Γεν. Γραμματέας κ. Θ. Γεωργάκης   πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης,  τα μέλη του Δ.Σ. κ. Β. Γιαννακόπουλος  Αντιπεριφερειάρχης Αττικής & πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής,  κ. Π. Ειρηνάκης  πρ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.