Ο. Αντισφαίρισης – Για να πάμε στην νέα εποχή του τένις, πρέπει να βρούμε μια νέα μορφή διαλόγου

Αγαπητοί συνάδελφοι

 Έχω διατυπώσει εδώ και καιρό την άποψή για το πώς επρεπε να οργανώσουμε καλύτερα την Ομοσπονδία και να διαμορφώσουμε μία στρατηγική με συγκεκριμένα βήματα για να βοηθήσουμε ουσιαστικά μαζί με Ολους τους συναδέλφους αξιοποιώντας  την εμπειρία μας τόσων χρόνων.
Όμως ακόμα και τώρα δεν βλέπω να κινείται κάτι και  διατηρώ την ίδια άποψη.
Πιστεύω ότι χάνεται η ευκαιρία και το θετικό μομέντουμ όπως χάνεται η συνοχή και η ενότητα που απαιτείται  από όλους μας
Για την ενωτική πορεία προς το μέλλον.

Προσωπικά απέδειξα στις τελευταίες εκλογές στην πράξη ότι μένοντας μακριά από πελατειασμούς και υποσχέσεις που μας έχουν καθηλώσει στην διαχείριση της οικονομικής μιζέριας και μας εμποδίζουν να δούμε την μεγάλη εικόνα του ελληνικού τένις και να πιστέψουμε στην ανύψωση του προς την κορυφή.
Πολλοί δυστυχώς  δεν το πίστεψαν Και από ότι φαίνεται ούτε ακόμα το πιστεύουν.
Εγώ όμως πιστεύω ότι ζούμε την μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί …
Είναι ανούσιο να συζητάμε για μικροδιευθετήσεις , μικρόανταγωνισμούς και μικρό μπαλώματα.

Ακόμα πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν οι μύθοι…
Η ομοσπονδία να βοηθήσει πραγματικά τους νέους αθλητές …
Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους σχέδιο!
Επίσης πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη του παρελθόντος και να το λέμε όταν δεν κατανοούμε κάτι…

Όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι  ΤΩΡΑ μετα τις πραγματικές μεγαλειώδης προσωπικές επιτυχίες του Στέφανου και της Μαρίας υποκλινόμαστε στην προσφορά τους προς το Τένις  και την Ελλάδα αλλά ξέρουμε ακόμα καλύτερα οτι όταν χρειαζόντουσαν την βοήθεια μας η Ομοσπονδία δεν ήταν εκεί!
Ακόμα πιστεύω ότι είναι μύθος ότι βοηθάμε  τους συλλόγους και τους αθλητές μας καθώς τα τελευταία χρόνια το χάσμα μεταξύ συλλόγων και Ομοσπονδίας μεγαλώνει κι αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Αρκετοί μπορούν να λένε ότι τα έκαναν όλα καλά αλλά οι Σύλλογοι και οι Αθλητές γνωρίζουν καλά την αλήθεια ότι από μόνοι τους ορίζουν την μοίρα τους χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια και αυτό πρέπει να σταματήσει.
Άμεσα.

Ολοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε  ότι τίποτα δε γίνεται από μόνο του.
Δεν μπορεί να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα όταν κάνουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα με το παρελθόν.
Για να πάμε στην νέα εποχή του τένις πρέπει να βρούμε μια νέα μορφή διαλόγου, μια νέα μορφή διοίκησης μακριά από απαρχαιωμένες λογικές του στυλ ´ Εμείς και οι Άλλοι ´…

Μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς μακριά από μονομέρειες και  ρεβανσισμούς, και τότε  πιστεύω ότι  λέξεις όπως «το τένις πρώτο άθλημα στην χώρα μας« «όλοι μαζί», «αλλαγή πορείας», να βρουν το πραγματικό τους νόημα και να είναι οι λέξεις που περιγράφουν την νέα εποχή της Αντισφαίρισης  καθορίζοντας μέσα από τις αξίες του αθλήματος μας το μέλλον του!
Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσπάθειες  του  Στέφανου και της Μαρίας και να είμαστε μικρότεροι των περιστάσεων!

Μόνο έτσι θα αδράξουμε την ευκαιρία που μας έχουν δώσει  λύνοντας προβλήματα και οργανώνοντας την αντισφαίριση με τέτοιο τρόπο που θα πάμε μόνο μπροστά.
Πρέπει αμεσα να διαρραγούν τα κλειστά συστήματα !
Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας
Και κυρίως αυτών που  σιωπούν περιμένοντας να γίνουν όλα μόνα τους !
 
Πρέπει να υπάρξει ένα  ΟΡΑΜΑ και αυτό δε φαίνεται στον ορίζοντα.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ