Συνελήφθη αστυνομικός για 11 ληστείες σε βενζινάδικα στην Αγία Παρασκευή

Ενας 31χρονος αστυνομικός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 19 Ιουνίου στην Αγία Παρασκευή στην Αττική κατηγορούμενος για ληστείες κατ΄εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Εις βάρος του 31χρονου αστυνομικού διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ τέθηκε επίσης άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν από τη σύλληψή του ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικού Τομέα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ένα περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε, συνολικά, περίπου 4.400 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτά που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών και ειδικότερα το υπηρεσιακό του πιστόλι, ρουχισμός, τρία δίκυκλα, καθώς και 690 ευρώ από τις τελευταίες δύο ληστείες. Σημειώνεται, ότι ο συλληφθείς, που κατετάγη στην Αστυνομία το 2011 και υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρωινές ώρες σήμερα (Σάββατο 19-06-2021) σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και συνελήφθη αστυνομικός, για διάπραξη ληστειών κατά συρροή σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα από 09-04-2021 έως 19-06-2021 στην Αττική.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του αστυνομικού και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα”