Τιμολέων Κωστόπουλος για ΚΟΙΠΕΔΑΠ: δώσαμε τέλος στον Κυκεώνα των εκκαθαρίσεων

Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου.  Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα, παρατάσεις, αναζητήσεις στοιχείων, μετά από επίπονη προσπάθεια των Υπηρεσιών του Δήμου και επιμονή του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τίμου Κωστόπουλου επιτέλους ήρθε η πολυπόθητη λύση. Όπως έχει αναφέρει πολλάκις ο κ. Κωστόπουλος, αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα για κείνον το ξεκαθάρισμα των πολυετών εκκρεμοτήτων του Δήμου. Χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημόσιο σχόλιό του:

«Μέρα από 10 χρόνια έφτασε η έκθεση εκκαθάρισης για την Δημοτική Επιχείρηση ΚΟΙΠΕΔΑΠ. Να τονίσω ότι η έτερη Δημοτική Επιχείρηση ΚΟΙΚΕΔΑΠ θα έχει εκκαθαριστεί μέχρι αρχές Ιουλίου. Για μένα ήταν προσωπικό στοίχημα, όταν ανέλαβα να εκκαθαριστούν οι 2 Δημοτικές Επιχειρήσεις  μετά από 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!! και δώσαμε τέλος σε αυτόν τον Κυκεώνα των εκκαθαρίσεων. Να ευχαριστήσω θερμά την Οικονομική Υπηρεσία καθώς και την Νομική Υπηρεσία που συνεργάστηκαν άψογα για το δύσκολο αυτό project καθώς και τον Δήμαρχο της ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Βασίλη Ζορμπά για τον άριστο συντονισμό. Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ! Γιατί η Αγία Παρασκευή είναι η ΠΟΛΗ ΜΑΣ!»

Σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών που κατατέθηκε στο δήμο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκκαθάρισης της ΚΟΙΠΕΔΑΠ που περιελάμβαναν τη διερεύνηση ύπαρξης παγίων, την εκτίμηση υπαρχόντων παγίων επιδεχομένων εκτίμησης, τη διερεύνηση όλων των εκκρεμοτήτων με τις τράπεζες και τον οριστικό προσδιορισμό των οφειλών. Η τελική έκθεση εκκαθάρισης παραδόθηκε στις 11-6-2021 με αρ.  πρωτ. 13775.

Η ΚΟΙΠΕΔΑΠ (Κοινωφελής Πολιτιστική Επιχείρηση Δήμου Αγίας Παρασκευής) ήταν η μία από τις δημοτικές επιχειρήσεις που το 2011 ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα οικ. έτη 2009-2010.

Η έτερη δημοτική επιχείρηση ήταν η Δημοτική Επιχείρηση Βρεφονηπιακών Σταθμών Αγίας Παρασκευής (Δ.Ε.Β.Σ.Α.Π.) που ιδρύθηκε το 1997 και το 2009 μετατράπηκε στην ΚΟΙ.Κ.Ε.Δ.Α.Π., δηλαδή στην Κοινωφελή Κοινωνική Επιχείρηση Δήμου Αγίας Παρασκευής και για την οποία αναμένεται το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης μέσα στον Ιούλιο 2021, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ. Κωστόπουλος.