Με συναυλία από τη Φιλαρμονική η πρεμιέρα του 1ου Φεστιβάλ Πολιτισμού

Μια βραδιά αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821 σηματοδότησε τον θεσμό του Φεστιβάλ Πολιτισμού που διοργανώνει ο ΠΑΟΔΑΠ. Ένας νέος θεσμός πολιτισμού που έφερε τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία για μια βραδιά μουσικής.

Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος και χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τιμά το σπουδαίο και σημαντικό ορόσημο της πολυδιάστατης και συναρπαστικής ιστορίας του Έθνους μας, τους πρωταγωνιστές της και τα οράματά τους, σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρο. Το Φεστιβάλ θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς εξήρε τον π. Διονύσιο για τους πύρινους λόγους του και καλωσόρισέ τους παραβρισκόμενους πολίτες και αιρετούς. Όπως είπε ο Δήμος τιμά την ιστορία μας και τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδια από τη δημοτική Φιλαρμονική και τους τραγουδιστές  Ελευθερία Κουτσαβλάκη,  Ντέπυ Μονά,  Νίκο Σταμούλο και  Μίλτο Φίλιο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ., κ. Δημήτρης Καιρίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιάννης Κεχρής, μέλη της δημοτικής Αρχής, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Έφη Καψοκεφάλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Σάρκουλας, Τίμος Κωστόπουλος και Νίκος Ζόμπολας, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Κώστας Γουργούλης, το μέλος Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Γιώργος Κωβαίος και το αναπλ. μέλος Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Μάριος Παπακώστας.

Αισθητή έγινε η απουσία των μελών της αντιπολίτευσης, η οποία και σχολιάστηκε αρνητικά σε διάφορα «πηγαδάκια» κατοίκων. Μάλλον επρόκειτο για μια κίνηση … “συναίνεσης και συνεργασίας” που τόσο επιθυμούν!!!

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις:

Σάββατο 26 Ιουνίου – Συναυλία Δημοτικού Ωδείου & Δημοτικής Μουσικής Σχολής Σπάτων – κεντρική πλατεία, ώρα 9 μ.μ.

Κυριακή 27 Ιουνίου – Ορατόριο “Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν” – κεντρική πλατεία, ώρα 9 μ.μ.

Τετάρτη 30 Ιουνίου – θεατρική παράσταση “Μαντώ: La bella Greca” – πάρκο Νεαπόλεως, 9 μ.μ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στα γαλανόλευκα