Εξόρμηση ετοιμάζει η Αντιδημαρχία Καθαριότητας για το μάζεμα των κλαδιών

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όπως ενημέρωσε η Αντιδήμαρχος, κ. Ελένη Δάβαρη, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (30/6/2021) πρόκειται να γίνει μια μεγάλη κινητοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας την Πέμπτη και Παρασκευή (πιθανά και το Σάββατο αν χρειαστεί) με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια θα διαθέσει έναν σπαστήρα, ώστε να γίνει πιο γρήγορη η διαχείριση των κλαδιών που έχουν γεμίσει ξανά την πόλη.

Επίσης συνδρομή θα υπάρξει και από δύο όμορους δήμους. Ο ένας θα διαθέσει μία αρπάγη (όχημα συγκομιδής απορριμμάτων) και ο άλλος ένα οικόπεδο για την προσωρινή εναπόθεση των κλαδιών, μιας και όπως είπε η κ. Δάβαρη, αν αυτά αποτεθούν σε οικόπεδο του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα υπάρξουν πάλι έντονες αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, αφού μαζευτούν όλα τα κλαδιά, σε όποιον κάνει παρανομία χωρίς να ενημερώνει πριν το δήμο θα αποδίδονται τα νόμιμα πρόστιμα.

Όσον αφορά το πλύσιμο των κάδων, η κ. Δάβαρη ενημέρωσε, ότι υπάρχει μόνο ένα (1) καδοπλυντήριο, αφού η προηγούμενη δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να αυξήσει τον εξοπλισμό της Καθαριότητας, ενώ υπήρχαν πολλά χρήματα στο Δήμο. Αποτέλεσμα οι κάδοι να πλένονται κάθε 14 ημέρες από ένα όχημα που «αγκομαχάει» για να ολοκληρώσει το έργο.

Επίσης διενεργείται ο διαγωνισμός για τις κλειδαριές και τα αυτοκόλλητα για τους καφέ κάδους και ετοιμάζονται τα ενημερωτικά φυλλάδια που θα μοιραστούν στους πολίτες. Αναμένεται ακόμη να γίνει η εκπαίδευση των υπαλλήλων στη χρήση του καδοπλυντηρίου για τους καφέ κάδους που απαιτεί η Περιφέρεια.

Σ.σ. 1: Δίνει πολύ άσχημη εικόνα ένας δήμος που διαθέτει δικά του ελεύθερα οικόπεδα, να «δανείζεται» από τους γείτονες χώρο για να κάνει τη δουλειά του. Αυτό δείχνει στην καλύτερη περίπτωση ότι έχει κακομαθημένους και εγωιστές πολίτες. Οι ίδιοι αυτοί πολίτες είναι εκείνοι που βγάζουν παρανόμως και όποτε θέλουν τα απορρίμματα των κήπων τους στο δρόμο και απαιτούν από το δήμο να τα μαζέψει … χθες!!!!

Σ.σ.3: Θεωρώ ότι οφείλουμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Αντιδήμαρχο κ. Δάβαρη και στο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τον αγώνα που δίνουν με τις όποιες συνθήκες για να διατηρούν καθαρή την πόλη.