Μαντώ: La bella Greca – Κορυφαίες ιστορικές στιγμές ζωντάνεψαν απόψε στο πάρκο Νεαπόλεως (VD)

Με τη θεατρική παράσταση «Μαντώ: La bella Greca» στο πάρκο Νεαπόλεως έριξε αυλαία το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Τρεις ερμηνευτές -δυο  γυναίκες και ένας άντρας- «ζωντάνεψαν» μια ολόκληρη εποχή. Η Μαντώ Μαυρογένους, ο πρίγκιπας  Υψηλάντης, οι γονείς της -το ζεύγος Μαυρογένη, ο παπά-Μαύρος, η αδερφή της, ο Άγγλος αξιωματικός Μπλακιέρ, ο έμπιστος της Γεώργιος Μαυρομάτης, ο Υάκινθος Μπλάκαρης, ήταν μερικά από τα πρόσωπα  του έργου που ενσάρκωσαν αυτό το ζωντανό μνημείο συλλογικής επανάστασης και προσωπικής εξομολόγησης.

Ιστορικά και φανταστικά πρόσωπα μας μετέφεραν την εμπειρία τους από τα χρόνια της Επανάστασης, αλλά και από την προσωπική τους σχέση με τη Μαντώ, όπως τη γνώρισε καθένας τους.

Τους ρόλους απέδωσαν οι ηθοποιοί Ευγενία Σαμαρά, Αντιγόνη Φρυδά και Γιώργος Τσαμπουράκης σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Το έργο προλόγισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος.

Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Γ.Γ. του Δήμου, κ. Μιλτιάδης Κύρκος, η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Κώστας Γουργούλης και το μέλος Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Γιώργος Κωβαίος.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον ένα νέο θεσμό, ένα πολιτιστικό γεγονός που έχει ανάγκη η πόλη. Πραγματοποιήθηκε με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και φέτος ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Κατά τη διάρκειά του παρακολουθήσαμε ποιοτικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, ορατόριο και θεατρική παράσταση, όλα συνυφασμένα γύρω από την πολιτιστική μας κληρονομιά και τους αγώνες για την Ελευθερία. Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστες βραδιές καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΔΑΠ για την άψογη διοργάνωση, ο οποίος παράλληλα εφάρμοσε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης της πανδημίας. Τέλος δίνουμε ραντεβού για του χρόνου και υπενθυμίζουμε ότι από 12/7 έως 29/8/2021 μπορούμε να απολαύσουμε τις προβολές του δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» στο 2ο Γυμνάσιο.