Προβλήματα σύμπνοιας στη “Νίκη” ή τέλος εποχής; (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στις 26 Ιουνίου 2021 η δημοτική παράταξη «Νίκη των πολιτών» δημοσιεύει μια ανακοίνωση/δελτίο Τύπου με τον βαρύγδουπο τίτλο «Άμεση παραίτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Αγίας Παρασκευής»*. Με αυτή ζητάει την παραίτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Λέκκα για την μη διεξαγωγή του Μαθητικού Φεστιβάλ. Φαίνεται όμως ότι η ανακοίνωση που σαφώς έχει την υπογραφή της παράταξης δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη της.

Αυτό έγινε φανερό από την τοποθέτηση του κ. Πάνου Γκόνη που δήλωσε δημόσια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2021 ότι «…. επειδή έχουμε και μία όξυνση στις  σχέσεις μας των διαδικτυακών δημοτικών συμβουλίων με τον κ. Λέκκα δεν θέλω να πιστέψετε ότι είμαι εγώ αυτός ο οποίος ζητώ την απομάκρυνσή του, σε καμία περίπτωση, εμένα με ενδιαφέρει να γίνει το φεστιβάλ…». Θα μπορούσε να αντικρούσει κανείς ότι μπορούν να υπάρξουν διαφορετικές απόψεις σε μια παράταξη. Όμως στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το «πρωτοπαλίκαρο» θα λέγαμε του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, ενός στελέχους που, μετά την απώλεια σημαντικών ονομάτων από την παράταξη, κατέχει κατά τα φαινόμενα νευραλγική θέση στο συνδυασμό. Μάλιστα η αίσθηση που επικρατεί και η οποία αρκετές φορές εκφράστηκε και δημόσια από διάφορα τοπικά ΜΜΕ, είναι ότι θα μπορούσε να αναλάβει τη σκυτάλη της παράταξης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις. Εξάλλου προέρχεται από την κομματική απόχρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκφράζεται τοπικά μέσα από την «Νίκη των πολιτών».

Να θυμίσουμε δε, ότι το 2018 σε πρόταση μερικής τροποποίησης του Οργανισμού που εισήγαγε η τότε δημοτική Αρχή Σταθόπουλου, της οποίας τύγχανε Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού, όπως παραδέχτηκε ο κ. Γκόνης είχε μειοψηφήσει στην Εκτελεστική Επιτροπή. Και δεν είναι τυχαίο ότι και στην ψηφοφορία για την μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου (30/6/2021) ενώ όλη η παρούσα δημοτική ομάδα της «Νίκης» υπερψήφισε, ο κ. Γκόνης ήταν ο μόνος που ψήφισε «παρών», λέγοντας μάλιστα ότι «εγώ τα ακούω βερεσέ μερικά πράγματα σε σχέση με τον τρόπο τον οποίο ευαγγελιζόμαστε».

Τι συμβαίνει άραγε στην παράταξη της «Νίκης»; Ξεκινά μια προσπάθεια διαδοχής ή αρχίζουν να μετριούνται δυνάμεις μιας και πλέον ατενίζουμε τις επόμενες εκλογές; Έτσι κι αλλιώς η «Νίκη» δεν έχει πια τη δυναμική που διέθετε στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2014, αφού από τη μια έχασε σοβαρά στελέχη όπως οι Χατζηανδρέου, Πετσατώδη, Σιδέρης που της απέφεραν ένα μεγάλο αριθμό ψήφων και παραγωγής έργου. Από την άλλη απέμειναν δυο-τρία βασικά ονόματα και από αυτά κάποιες φορές έχει απώλεια ψήφων σε ψηφοφορίες σοβαρών θεμάτων. Δημιουργεί επίσης απορία ο τρόπος που εκδίδονται οι ανακοινώσεις/δελτία Τύπου ή αν θέλετε ποιος τις συντάσσει, όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες.

Έπειτα ο κ. Σταθόπουλος παρουσιάζεται με χαμένη  την πολιτική του αίγλη, μετά και από την αποχώρηση του κ. Γεράσιμου Βλάχου από τον πολιτικό στίβο. Ο κ. Βλάχος έδινε ένα δυναμικό τόνο στην παράταξη, αλλά και στον ίδιο τον κ. Σταθόπουλο, κάτι που δεν υπάρχει πια. Ο επικεφαλής της «Νίκης» προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση «κολλημένος» στο τι έκανε ή δεν έκανε ο νυν Δήμαρχος στο παρελθόν, καθώς  και με μια τακτική επαναλαμβανόμενη ανασκόπηση των υποτιθέμενων έργων του, που όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τίποτα από αυτά μέσα στην 5ετία και την οποία ανασκόπηση έχουν αρχίσει να βαριούνται ακόμη και οι ψηφοφόροι του.

Άρα, μια δυναμική πολιτική προβολή του κ. Γκόνη, ακόμα και με διαφορά απόψεων κάποιες φορές από την υπόλοιπη παράταξη, ίσως αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και οδηγήσει σε εκπλήξεις τόσο στην ηγεσία της «Νίκης», όσο και στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου.

Ίδωμεν …

*