Σε στάδιο αποπεράτωσης η 2η πεζογέφυρα στη Λ. Μεσογείων

Μετά από πολύμηνη αναμονή ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες αποπεράτωσης της δεύτερης πεζογέφυρας στην Λ. Μεσογείων πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής.

Στο σημείο έχουν γίνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για τις οποίες η Τροχαία έχει ενημερώσει το κοινό και έχει τοποθετήσει τα απαραίτητα οδικά σήματα.

Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο που είχε ενταχθεί σε ένα ενιαίο έργο κατασκευής 6 πεζογεφυρών σε διάφορα σημεία της Αττικής. Το συνολικό αυτό έργο, το οποίο έχει αρχικό κόστος 12.350.000€ (ποσό με ΦΠΑ, χωρίς ΦΠΑ 9.959.677,42 ευρώ), συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

Οι πεζογέφυρες σχεδιάστηκαν το 2012 από την τότε Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων. Όμως το έργο αυτό, που είχε χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης το 2015, δεν προχώρησε. Το 2016 το Υπουργείο Υποδομών έσυρε τα σχέδια για τις πεζογέφυρες από το συρτάρι, επικαιροποίησε τις μελέτες και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, δημοπράτησε τις 6 πεζογέφυρες στην Αττική.

Ταυτόχρονα να θυμηθούμε ότι δύο πεζογέφυρες επί της Μεσογείων στο Δήμο μας διεκδίκησε ο νυν Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς το 2012 επί Δημαρχίας του. Μία στην οδό Αγίας Τριάδος στη Μεσογείων και μία άλλη στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Η πρώτη ήδη κατασκευάζεται.