Πλήθος πιστών και ιερέων στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν Αγίου Ανδρέα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Την παραμονή της εορτής εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής εψάλη το πρωί ο Πανηγυρικός Όρθρος και επακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.Φιλοθέου,ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο. Ανήμερα το απόγευμα εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του εορταζομένου Αγίου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο σημερινός Ναός θεμελιώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1980 από τον αοίδιμο Επίσκοπο Διαυλείας (μετέπειτα Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών) κυρό Αλέξιο ( + 7 Δεκεμβρίου 2020) και επί των ημερών του αοιδίμου εφημερίου του Ναού, Αρχιμανδρίτου π.Ιακώβου Λάμπρου ( + 18 Σεπτεμβρίου 1988).Ο καλλιμάρμαρος και διακοσμημένος με περίτεχνα ψηφιδωτά Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποτελεί έργο του επί 32 συναπτά έτη (1988 – 2020) διατελέσαντος εφημερίου του Ναού, αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π.Πορφυρίου Δελλή ( + 24 Δεκεμβρίου 2020),κληρικού εναρέτου και χαρισματικού με αξιομνημόνευτο εκκλησιαστικό φρόνημα και πλούσιο πνευματικό έργο

Αναδείχθηκε ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού και άφησε πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη στην ενορία του Αγίου Ανδρέου και στα πολυάριθμα πνευματικά του παιδιά.