Επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Αργυρού σχετικά με δημοσίευμα του APimages

Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αργυρό που αφορά το άρθρο “Προϋπολογισμός & Τεχνικό Πρόγραμμα 2022: το γαϊτανάκι (μ)πλέχτηκε ξανά” και ιδίως τα γραφόμενα στην 5η από το τέλος παράγραφο. Το άρθρο φέρει την υπογραφή της κ. Λένας Μαρκή, ως εκ τούτου ακολουθεί και η απάντησή της.

////////

Αγαπητή κ. Λένα Μαρκή,

Διάβασα με προσοχή το τελευταίο σας άρθρο της 20ης Ιανουαρίου 2022 που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr. H  πένα σας μου είναι πάντα ευχάριστη, γιατί οι σκέψεις και οι εκφραζόμενες ιδέες σας πολύ κοντά στις δικές μου.

Με κάθε σεβασμό στις απόψεις σας επιτρέψτε μου να παρατηρήσω τα ακόλουθα, που δεν είναι απαραίτητα διαφωνίες ή ακόμη και παρατηρήσεις. Κάθε άλλο μάλιστα.

Σε πολλά σημεία του άρθρου σας –με το δίκιο σας– διερωτάσθε για τη λειτουργία και τις διαδικασίες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής. Δυστυχώς δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στο δικό μας Δ.Σ. Σε κάθε διαδικασία, σε κάθε συνεδρίαση ή σύσκεψη ελληνικού οργάνου, σε κάθε χώρο συνάθροισης Ελλήνων, ακόμα και στα σπίτια μας ή στα καφενεία παρατηρείται δυστυχώς οι Έλληνες να μην μπορούν να συζητούν ήπια, ειρηνικά, εν τέλει πολιτισμένα. Οι οξείς διάλογοι, ενίοτε και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί των ομιλούντων, οι διακοπές στον ομιλητή, αν δεν συμφωνεί μαζί του ο διακόπτων, οι ομιλίες κάποιων χωρίς να τους έχει δοθεί ο λόγος είναι πληγές και κακό ιδίωμα της φυλής μας και –επιτρέψτε μου– ενίοτε ένδειξη ελλιπούς παιδείας.

Η Πρόεδρος του Σώματος, αν και ξεκινά με καλές και δημοκρατικές προθέσεις, με σκοπό πρωτίστως να φέρεται ισότιμα προς όλους και με την πολύχρονη εμπειρία της, δυσκολεύεται μερικές φορές να «τιθασεύσει» τους ατίθασους. Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν τη βοηθάει να επιβάλλει την τάξη με άλλα μέτρα και η ευγένεια, οι επικλήσεις και οι συστάσεις της δεν αρκούν να την επιβάλλουν.

Επιτρέψτε μου, όμως, μια παρατήρηση στην παράγραφο που αναφέρεστε στο πρόσωπό μου. Ορθά βλέπετε ότι προσπαθώ να βοηθήσω τόσο την Πρόεδρο όσο και την εν γένει διαδικασία, ως εκ της πολυετούς θητείας μου (12 χρόνια πρόεδρος του ΔΣ δεν είναι και λίγα).

Επιθυμώ, όμως, να δηλώσω σε εσάς και σε οποιονδήποτε άλλον ότι δεν προσβλέπω στην καρέκλα της σημερινής προέδρου του Δ.Σ. Άλλωστε λίγες μόνο ημέρες έχουν περάσει από τις Δημαιρεσίες της 9ης Ιανουαρίου 2022 , όταν η κ. Καψοκεφάλου επανεξελέγη και με την δική μου ψήφο Πρόεδρος του Σώματος. Θέλω δε να το δηλώσω αυτό προς πάσαν κατεύθυνση, γιατί ενώ εγώ και εσείς γνωρίζουμε την αλήθεια, κάποιος τρίτος μπορεί να θεωρήσει βαλτό το δημοσίευμά σας.

Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση,

Φιλικότατα,

Ιωάννης Π. Αργυρός

Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εξυπηρέτησης

Δήμου Αγ. Παρασκευής

////////

Απάντηση στην επιστολή του κ. Αντιδημάρχου:

Η εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπο του κ. Ιωάννη Αργυρού είναι έκδηλη. Ένας από τους λόγους που τον εκτιμώ και τον σέβομαι είναι ότι είναι Κύριος, αξιοπρεπής και πάντα ευγενής. Θέλω κι εγώ να επιβεβαιώσω ότι το δημοσίευμα και το σημείο όπου αναγράφεται “Το ρόλο της ευτυχώς ανέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αργυρός προσπαθώντας να τηρηθούν τα δέοντα. Μήπως θα ήταν ορθότερο να γινόταν μια εναλλαγή θέσεων μεταξύ των δύο;” εκφράζει δικές μου και μόνο απόψεις και εκτιμήσεις και ουδέποτε υπήρξε κάποιος διάλογος ή εκφράστηκε αντίστοιχη άποψη από τον κ. Αργυρό. Πάντοτε εξάλλου αναλαμβάνω την ευθύνη των γραφόμενών μου.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Λένα Μαρκή

Αρθρογράφος του aparaskevi-images.gr