Τιμολέων Κωστόπουλος – Απολογισμός Πεπραγμένων 2021 της Αντιδημαρχίας Οικονομικών (VD)

Στον απολογισμό των Πεπραγμένων της Αντιδημαρχίας Οικονομικών για το έτος 2021 προέβη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τιμολέοντας Κωστόπουλος κατά τη διάρκεια της Ειδικής Δημόσιας Συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 30/3/2022.

Ενδεικτικά, ο κ. Κωστόπουλος εν συντομία αναφέρθηκε σε:

Ταυτότητα πληρωμής – η πλήρης και ολοκληρωμένη εφαρμογή της ξεκίνησε αρχές του 2021. Με σημαντικά οφέλη για το δήμο, όπου τα οίκοθεν έσοδα  παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 103.000€.

Είσπραξη του ποσού των 231.652€ από τις υπό εκκαθάριση εταιρίες  Energa και Hellas Power. Η Αγία Παρασκευή ήταν από τους πρώτους δήμους που εισέπραξαν το εν λόγω ποσό.

Ένταξη του Δήμου στην πλατφόρμα απαλλαγής δημοτικών τελών λόγω covid-19, έπειτα από συνεργασία με την ΕΝΕΒΑΠ και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Μετά από αίτησή τους οι επαγγελματίες της πόλης έχουν εισπράξει ή έχουν απαλλαγεί από τα εν λόγω ποσά.

Οριστική εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων ΚΟΙΚΕΔΑΠ και ΚΟΙΠΕΔΑΠ. Ήδη οι ισολογισμοί εκκαθάρισης εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. βάζοντας τέλος σε έναν πολυετή κυκεώνα.

Αναβάθμιση του προγράμματος ΤΑΠ, εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε αυτό, αναλυτική και λεπτομερής ενημέρωση των δημοτών για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων.

Έναρξη και υλοποίηση της αλλαγής συστήματος επιχειρηματικής ευφυΐας, η οποία δίνει τη δυνατότητα παρουσίασης και οπτικοποίησης οικονομικών  αποτελεσμάτων του Δήμου σε «έξυπνες συσκευές».

Σύμφωνα με τον κ. Αντιδήμαρχο, υπήρξε άψογη συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία και την οικεία ΔΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

Πέραν αυτών, αναλυτικά και όσα άλλα στοιχεία έδωσε ο κ. Κωστόπουλος μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.