Η υλοποίηση των μεγάλων έργων στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με το Β. Ζορμπά

Η πορεία υλοποίησης όλων των μεγάλων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αγ. Παρασκευής στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με το Δήμαρχο Β. Ζορμπά

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τους Δημάρχους της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια αλλά και για τις τοπικές ανάγκες, δέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ειδικότερα έγινε αναφορά στο μεγάλο έργο κατασκευής του νέου Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής, προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ, το οποίο όπως επισημάνθηκε προχωρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ορισθεί, στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου καθώς και ενός παιδικού σταθμού, ο οποίος θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε περίπου ένα μήνα.

Παράλληλα με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει ο Περιφερειάρχης σε έργα πολιτικής προστασίας προγραμματίζεται η υλοποίηση άλλων δύο σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων – στο Κοντόπευκο και τη νότια πλευρά της πόλης- για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες από τον Δήμο και κατόπιν σχετικής απόφασης του κ. Πατούλη θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη έργων ανάπλασης και συντήρησης στην πλατεία Αγ. Ιωάννου, με τον Δήμαρχο να σημειώνει τη σημασία τους για την ασφάλεια και την εικόνα της πόλης. Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε την ανάγκη υλοποίησης των παρεμβάσεων και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες, που θα δρομολογήσουν την έναρξη των έργων.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του επισήμανε σχετικά:

«Χαίρομαι που βρίσκεται εδώ ένας άξιος Δήμαρχος όπως ο Β. Ζορμπάς ο οποίος έχει διακριθεί για το παραγωγικό του έργο στην πόλη της Αγ. Παρασκευής. Συζητήσαμε για όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας αλλά και για άλλα που προγραμματίζονται με στόχο να ενισχυθεί τόσο η προστασία όσο και η αναπτυξιακή δυναμική της πόλης. Προτεραιότητά μας οι ανθεκτικές και σύγχρονες πόλεις και ο Δήμος Αγ. Παρασκευής είναι άξιος σύμμαχος προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη διαχρονική στήριξη.