“Αγία Παρασκευή η πόλη μας”: Άλλο ένα απαραίτητο έργο για την πόλη μας ξεκινά

Για άλλη μια φορά, οι παρασκηνιακές ενέργειες των «γνωστών άγνωστων» να καθυστερήσουν έργα της Δημοτικής μας Αρχής, έπεσαν στο κενό.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε νόμιμες τις διαδικασίες δημοπράτησης της ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 328 (οδός Αγίου Βασιλείου, Πευκάκια). Σύντομα υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν, ώστε του χρόνου τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Να σημειώσουμε ότι για το έργο αυτό, είχαν συνταχθεί οι μελέτες στην προηγούμενη Δημαρχιακή μας θητεία (2014) και είχαν αποσταλεί για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής. Παρότι όλα ήταν έτοιμα, ο επόμενος Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος (ο Δήμαρχος των δήθεν έργων), «πάγωσε» το θέμα για μια πενταετία. Έπρεπε να επανέλθουμε στη διοίκηση του Δήμου, ώστε να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, να ξεκινήσει η ανέγερση του Δημαρχείου, να αναπλαστεί ο αθλητικός χώρος στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» και για να ξεκινήσει η ανέγερση ενός ακόμη ιδιόκτητου Βρεφονηπιακού Σταθμού (ο τελευταίος είχε ανεγερθεί το 2014, στην προηγούμενη θητεία μας).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ περίπου, διεκδικήσαμε και επιτύχαμε να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα φιλοξενεί  70 βρέφη και νήπια.

Δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»