Κι όμως προσπαθούν ακόμα να σταματήσουν την κατασκευή του Δημαρχείου!!! (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το 1976 επί δημαρχίας Σωτήρη Κατσάρα απαλλοτριώθηκε ο χώρος του πρώην δημοτικού χώρου στάθμευσης δίπλα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής για την κατασκευή του Δημαρχείου έναντι του ποσού των 11.000.000 δρχ..

Το 2003 ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός επί δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου.

Τον Ιούνιο του 2013 επί δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά εκδίδεται η οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης.

Επί δημαρχίας Γιάννη Σταθόπουλου επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Το Σεπτέμβριο του 2021 έγινε η θεμελίωση και ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Μια ιστορία 46 ετών έως σήμερα για να αποκτήσει ο δήμος ιδιόκτητο Δημαρχείο και να γλιτώσει τους δημότες από τα υπέρογκα μισθώματα.

Και όμως μετά από την πολυετή αυτή προσπάθεια υπάρχουν σήμερα πολίτες, κάτοικοι του δήμου που επιθυμούν να σταματήσουν το έργο. Να σταματήσουν ένα από τα εμβληματικά έργα που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε ένα από τα σοβαρά προβλήματα της πόλης. Δεν νοείται δήμος των 100.000 κατοίκων να μην έχει δικό του Δημαρχείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναφερόμαστε στην πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και για του λόγου το αληθές, δημοσιεύουμε το Σχηματισμό Ακυρωτικής Αρμοδιότητας που κατέθεσε στις 21/4/2022 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά α) του Ελληνικού Δημοσίου όπως εκπροσωπείται από τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη, β) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, γ) του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, δ) της Περιφέρειας Αττικής, ε) της Υπηρεσίας Δόμησης Αγίας Παρασκευής και στ) του Δασαρχείου Πεντέλης.

Το γεγονός αυτό ανέφερε και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 27/4/2022.

Μην ξεχνάμε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου, που τυγχάνει κάτοικος της περιοχής, με το ξεκίνημα των εργασιών στο χώρο στις 5/2/2021 κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει παράνομη κοπή δέντρων, χωρίς φυσικά να δικαιωθεί εν τέλει.

Αξιολογώντας την αναγκαιότητα του έργου αυτού ζητάμε από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Σταθόπουλο, Οικονόμου, Μυλωνάκη, Γκιζιώτη, Μουστόγιαννη και Αντωνίου, να υπερασπιστούν την κατασκευή του Δημαρχείου και να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί ένα ακόμη έκτρωμα στην πόλη (βλ. κολυμβητήριο).