Ο “ΣΕΔΑΠ” στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων COVID

Την ίδια ώρα που η πανδημία συνεχίζεται με χιλιάδες κρούσματα πανελλαδικά και δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας καθημερινά, ενώ η ακρίβεια καλπάζει και η ανεργία έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης και η κυβέρνηση

  • Μητσοτάκη στέλνουν 4.500 νοικοκυριά στην ακραία φτώχια.
    • ΣΕΔΑΠ στηρίζει τους συμβασιούχους εργαζόμενους COVID του δήμου μας

και όλων των δήμων της χώρας και αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή εργασία και για την κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι που για δυο χρόνια υπήρξαν “οι ηρωίδες και οι ήρωες” της πανδημίας, σήμερα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ. Στην καθαριότητα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το Βοήθεια στο Σπίτι, τη φύλαξη, τα κοιμητήρια, οδηγοί, κλητήρες, επόπτες/τριες υγείας, εργαζόμενοι στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα βρεφοκομεία, τα σχολεία και στα δημοτικά γιατρεία σε όλες τις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις στους ΟΤΑ Α’ και Β’ σε όλη τη χώρα, για 2 χρόνια τώρα στελέχωσαν τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες των δήμων και κάλυψαν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ Ανάγκες όπου και αν εργάστηκαν.

Οι συμβασιούχοι σήμερα στους ΟΤΑ και στις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου είναι χιλιάδες, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η χωρίς αυτούς ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει καμιά υπηρεσία του δημοσίου.

Παρά του ότι η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές θέλουν να τους έχουν σε ομηρία, διαθέτουν μεγάλη δύναμη, αφού εργάζονται σε κρίσιμους τομείς και χωρίς αυτούς θα παραλύσει η λειτουργία τους.

Απαιτείται η συνειδητοποίηση της δύναμής τους, ο συντονισμός του αγώνα τους και του αγώνα του συνόλου των εργαζομένων, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να αποκτήσουν πίστη και αυτοπεποίθηση οι εργαζόμενοι και για να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι οι αγώνες.

  • αγώνας όλων των εργαζομένων είναι κοινός. Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας και ο συντονισμός τους αποτελεί το κλειδί για να νικήσουμε και για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, με νομοθετική ρύθμιση, για να σταματήσει η ομηρία, αβεβαιότητα και οι δικαστικές ταλαιπωρίες και η οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων.

ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΕΡΓΙΑ – ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία για όλους/ες

Το Δ.Σ.

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων