5ο Γυμνάσιο – Εκδήλωση για την Έπαρση της Πράσινης Οικολογικής Σημαίας

99 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν για τις επιτυχείς δράσεις τους στο Διεθνές Δίκτυο Θεματικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Οικολογικά Σχολεία” και έλαβαν ως επιβράβευση των προσπαθειών τους την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων. 

Μεταξύ των σχολείων που βραβεύτηκαν, ήταν και το 5ο Γ/σιο Αγίας Παρασκευής “Λέλα Καραγιάννη”, το οποίο συμμετέχει στο ΔΘΔ «Οικολογικά Σχολεία», τα τελευταία τρία χρόνια, ακολουθώντας με συνέπεια τα 7 βήματα του Δικτύου και συνδέοντας πάντα τις Δράσεις του με τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η βράβευση του σχολείου μας έγινε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, στην τελετή που συνδιοργάνωσε η ΔΔΕ Β΄ Αθήνας, ως Συντονιστικός φορέας του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου, (Δ.Θ.Δ), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Δ.Θ.Δ. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, η οποία παρακολούθησε την παρουσίαση της Υπευθύνου της Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Β΄Αθήνας κας Βαρβάρας Πετρίδου για τα Οικολογικά Σχολεία, και την παρουσίαση των οικολογικών δραστηριοτήτων και δράσεων του σχολείου, που του χάρισε την Πράσινη Οικολογική Σημαία. Η Υπουργός συνομίλησε με τους μαθητές που ήταν παρόντες και μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες τους από τα Περιβαλλοντικά Προγράμματα που εκπονούν κάθε χρόνο, καθώς και την αγωνία τους για τις εξετάσεις. Στη συνέχεια παρέστη στην έπαρση της Πράσινης Οικολογικής Σημαίας κι έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κος Βασ. Ζορμπάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Μεταφορών και  Επικοινωνιών κος Βασ. Γιαννακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος κος Γιάννης Σταθόπουλος, οι αντιδήμαρχοι παιδείας , κοινωνικής πολιτικής, καθαριότητας, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολ. Επιτροπής Θεόδ. Μπουρλιάσκος η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας κα Σαραντοπούλου, ο πρώην Διευθυντής της Δ/θμιας Εκπ/σης κος Αθαν. Φαλούκας, διευθυντές σχολείων του Δήμου μας, εκπρόσωποι φορέων και γονείς των μαθητών μας.

———-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων