Εγκρίθηκαν οι όροι φιλοξενίας των παιδικών σταθμών χωρίς σημαντικές αλλαγές

Τους Όρους Φιλοξενίας και Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής για το σχολικό έτος 2022-2023 ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο (15/6/2022) έπειτα από εισήγηση του προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ, κ. Νίκου Παναγόπουλου.

Ουσιαστικά, όπως ενημέρωσε ο κ. Παναγόπουλος, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα τροφεία παραμένουν  στα ίδια επίπεδα, ομοίως και τα κριτήρια μοριοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

Μέχρι στιγμής σε σύνολο 380 θέσεων έχουν γίνει αιτήσεις εγγραφής στο 80%, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις. Αυτές περιγράφονται ως εξής:

Για τα βρέφη σε θέσεις 141, έγιναν 141 αιτήσεις

Για τα νήπια σε θέσεις 238, έγιναν 151 αιτήσεις

Συμπερασματικά, υπάρχουν λιγότερα παιδιά από πέρυσι στα νηπιαγωγεία του Δήμου γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη μία αίθουσα νηπιακή του παιδικού σταθμού στην οδό Αισώπου να μετατραπεί σε βρεφική. Στην περίπτωση αυτή θα δημιουργηθούν ακόμη 12 θέσεις βρεφών.

Είναι γνωστό ήδη ότι το κτίριο στην οδό Τρωάδος που φιλοξενούσε παιδικό σταθμό δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό και ο ιδιοκτήτης δεν αναλαμβάνει να κάνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις. Όμως οι προδιαγραφές για νηπιαγωγείο είναι διαφορετικές από αυτές ενός παιδικού σταθμού. Ερευνάται λοιπόν, εάν είναι δυνατόν να μισθωθεί το εν λόγω κτίριο για να μεταφερθεί εκεί το νηπιαγωγείο του 1ου Δημοτικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την κατασκευή του παιδικού σταθμού στην οδό Λάδωνος το 1993 επί Σταύρου Κώτση, ο επόμενος σταθμός που κατασκευάστηκε ήταν το 2013 (μετά από μια 20ετία) στην Αισώπου επί Βασιλείου Ζορμπά και πριν μία εβδομάδα (2022) ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμα στην οδό Αγίου Βασιλείου στα Πευκάκια.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.