“Νέα Αρχή”:΅ Η “καταπολέμηση του καύσωνα” και η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας

 

Με όλα τα δεινά που έχουν συμβεί στην πόλη μας, ιδιαίτερα στην διαχείριση θεμάτων πολιτικής προστασίας ( κακοκαιρία “Μήδεια” και “Ελπίδα”), δίνουμε σημασία μόνο στα πολύ σοβαρά που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητά μας και στους δημότες και αδιαφορούμε για πάρα πολλά θέματα ήσσονος σημασίας που έχουν να κάνουν με ανακοινώσεις της δημοτικής και την χρήση της ελληνικής γλώσσας. Κάνουμε, με λίγα λόγια, στις περισσότερες περιπτώσεις τα στραβά μάτια.

 Είναι πολύ διαδεδομένες οι εκφράσεις για καταπολέμηση της διαφθοράς, καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, καταπολέμηση ασθενειών, καταπολέμηση εντόμων, τρωκτικών κλπ. Για “καταπολέμηση του επερχόμενου καύσωνα” όμως πρώτη φορά διαβάζουμε και προφανώς ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα!!! Ας διαβάσουν οι συντάκτες όλες τις ανακοινώσεις φορέων της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης που μιλούν για “αντιμετώπιση του καύσωνα ” μιας και μικρή σχέση έχουν με την δημοσιογραφία και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο απρόσεκτος συντάκτης του κειμένου, απλά αντιγράφοντας, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την λέξη “αντιμετώπιση”. Δύσκολη η “ριμάδα” η γλώσσα αν δεν την κατέχεις. Βλέπεις, ο ορθογραφικός έλεγχος του υπολογιστή δεν τα διορθώνει όλα, αλλά μόνο τα ορθογραφικά λάθη. Άντε με τέτοιο τίτλο να δώσεις σημασία στο περιεχόμενο και να προστατευτείς από τον καύσωνα …

 Θα πει κάποιος και τι έγινε!!! Μπροστά στον διασυρμό της “Μήδειας” και της “Ελπίδας”, όπου η πόλη μας και ο δήμαρχος έγιναν πρώτη αρνητική είδηση στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, μία ατυχής έκφραση τι πειράζει; Μπορεί κάποιος, από μία δημοτική αρχή με τόση ανεπάρκεια και τόσα προβλήματα σε βασικά θέματα, να περιμένει σοβαρές ανακοινώσεις; Πρόσφατα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο επικεφαλής παράταξης και πρώην δήμαρχος τους αποκάλεσε “αγράμματους και άσχετους” με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι!!! Τι κάνουν όμως για να εμποδίσουν τέτοια γεγονότα που συνεχώς προσβάλλουν την πόλη και δεν γίνεται ούτε μία επανόρθωση;

 Αν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό θα το αποσιωπούσαμε. Αλλά είναι συνεχής η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, τόσο από στελέχη της δημοτικής αρχής με προεξάρχοντα τον δήμαρχο, όσο και από τα γραφεία τύπου και τους υπεύθυνους επικοινωνίας. Αναζητούνται οι αρμόδιοι, οι υπεύθυνοι των ανακοινώσεων και η ευθιξία αν υπάρχουν. Ίσως η “καταπολέμηση” της βλακείας να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται για να παρέχουν αυτές τις κακές υπηρεσίες και να εκπροσωπούν την πόλη!!!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

——-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.