“Νίκη των Πολιτών”: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Γιαβάσειου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά επισκέφθηκα, με τον πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Δημήτρη Κονταξη, τον χώρο του Γιαβασειου κληροδοτήματος στην οδό Ερμού και ενημερωθήκαμε για την έναρξη των εργασιών.

Είναι γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εισπράττει 10.000€ τον μήνα και από τον Σεπτέμβριο του 2023 θα εισπράττει 20.000€.

Το κληροδότημα Γιαβάση (οικόπεδο 380 τμ) παρέμενε επί μεγάλο χρονικό διάστημα αναξιοποίητο, με συνέπεια την απώλεια τεραστίων εσόδων. Η Δημοτική μας αρχή “Νίκη των Πολιτών για την Αγία Παρασκευή” ξεκίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες ενοικίασης του οικοπέδου και στον διαγωνισμό που ολοκληρώσαμε το 2019, η εταιρεία που πλειοδότησε προσέφερε τις τιμές που αναφέραμε για 14 χρόνια.

Ταυτόχρονα, ανέλαβε την υποχρέωση να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κτίριο με εξάντληση του επιτρεπόμενου συντελεστού 3 και να το παραδώσει στη συνέχεια στο Δήμο μας.

Έτσι ο Δήμος, εκτός από τα 2,5 εκ. € που θα εισπράξει από ενοίκια δεκατεσσάρων ετών, θα έχει και στο μέλλον πολύ μεγάλα έσοδα αφού στη λήξη της εκμίσθωσης θα αποκτήσει ακίνητο άνω των 1100τμ, πολύ μεγάλης αξίας, στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

ΥΓ: Η απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής αρχής Ζορμπά 2011-14 οδήγησε σε μεγάλη απώλεια εσόδων αν υπολογίσει κανείς ενοίκια 4 ετών.

Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη “Νίκη των πολιτών”

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.