Η νέα επένδυση της Ten Brinke στην Ερμού και η νέα μορφή του Γιαβάσειου (VD)

Η νέα όψη του Γιαβασείου κληροδοτήματος. Δείτε πώς θα γίνει το τελικό κτίριο της επένδυσης.

Του Παύλου Ρίζου (αναδημοσίευση από το bizness.gr)

Ξεκίνησε η νέα επένδυση της Ten Brinke στο ακίνητο της Ερμού που θα αξιοποιηθεί εμπορικά.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το 1985 αλλά ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο, βρίσκεται στον αριθμό 76 της Ερμού και ανήκει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, στον οποίο πέρασε ως κληροδότημα (κληροδότημα Γιαβάση).

Το κτίριο, ηλικίας άνω των 100 ετών, είναι κατασκευασμένο από πέτρα και διαθέτει στέγη με κεραμίδια και μεσοπάτωμα από ξύλο. Έως το 2000 φιλοξενούσε καταστήματα αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε καθώς φυσικές καταστροφές (ο σεισμός του 1999 και πυρκαγιά) το μετέτρεψαν σε κουφάρι.

Πλέον, έχει μισθωθεί από την εταιρεία MILORA, θυγατρική της Ten Brinke Ελλάδας, για 10 χρόνια, με στόχο την αξιοποίηση του ακινήτου.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείο Πολιτισμού μελέτη, το υπόγειο (που θα επεκταθεί στο περίγραμμα του κτιρίου), το ισόγειο και ο 1ος όροφος θα μετατραπούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (από καταστήματα) ενώ οι 2 νέοι όροφοι που θα προστεθούν θα γίνουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Παράλληλα, θα αποκατασταθούν οι όψεις του κτιρίου με διατήρηση του κελύφους και ανάδειξη των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών. Το εσωτερικό θα αναδιαμορφωθεί πλήρως, ενώ στην κορυφή θα δημιουργηθεί φυτεμένο δώμα.

Η οικοδομική άδεια για το έργο έχει ήδη εκδοθεί και σύμφωνα με αυτή τη γενική επίβλεψη του έργο αλλά και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το γραφείο Urban Soul Project.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.