“Ανδρέας Γκιζιώτης”: Περί φασισμού και ακροδεξιάς στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

1.      Το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ζορμπας – ΝΔ, Γιαννακόπουλος, Μυλωνάκης – ΠΑΣΟΚ, Σταθόπουλος – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), σε συνεδρίαση το 2012, είχαν εναντιωθεί και ψηφίσει αρνητικά, στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απομάκρυνση από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του πορτραίτου του δοτού από την χούντα δημάρχου Παπαγιάννη που τοποθετήθηκε στη θέση του εκλεγμένου Δημάρχου Σωτήρη Κατσάρα, όταν οι Κομμουνιστές Σύμβουλοι Μαστρογιάννης και Θανόπουλος έπαιρναν το δρόμο της εξορίας.

2.      Είναι καταγραμμένο στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια περίοδο, τόσο το κάλεσμα σε περιοδεία του Κασιδιάρη, όσο και η αναφορά περί αγαθοεργιών της χούντας από τον Φώτη Αλεξόπουλο...

3.      Ο Σταθόπουλος στην Δημαρχιακή του θητεία έδωσε προεκλογικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον ακροδεξιό Βελόπουλο. Οι αντιδράσεις και η παρουσία της Ανοιχτής Συνέλευσης και της Λαϊκής Συσπείρωσης την ματαίωσαν.

4.      Η παράταξη του Οικονόμου είχε συμπεριλάβει τόσο τον Αλεξόπουλο όσο και δύο ενεργούς Χρυσαυγίτες στο ψηφοδέλτιο των προηγούμενων Δημοτικών εκλογών.

5.      Η Διοίκηση Ζορμπά περιέλαβε πρόσφατα τον Αλεξόπουλο στην παράταξή της. Στην πρώτη του αναφορά απάντησε με απαράδεκτη, χυδαία ανάρτηση ενάντια στην άποψη του Φυσάει Κόντρα. Σε δική μου αναφορά, απάντησε με ”μαιμού” απειλητικό εξώδικο… Παρά την σφοδρή κριτική στο τελευταίο Δ.Σ. ο Δήμαρχος προτίμησε την σιωπή.

Όλοι είναι που ”κλείνουν το μάτι” μικροπολιτικά στην ακροδεξιά, διαχρονικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προσβάλλοντας τον θεσμό και την όποια Δημοκρατία έχει απομείνει.

Η πόλη οφείλει να γνωρίζει και να βγάλει τα συμπεράσματά της.

Οι χρυσαυγίτες και οι ακροδεξιοί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απέναντι στο φόβο και την υποταγή που θέλουν να σπείρουν στα λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία πρέπει και μπορούμε τα σωματεία των εργαζομένων, οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς οι λαϊκές επιτροπές να μην αφήσουμε χώρο για να δρουν και να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Πιό αναλυτικά μετά την τυχόν απάντησή τους.

Ανδρέας Γκιζιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.