Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν ωράριο τα καταστήματα – Κλειστά από νωρίς το απόγευμα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ως «όπλο» άμυνας απέναντι στον ενεργειακό «πόλεμο» που χτυπά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η ενεργειακή κρίση και τα αχαρτογράφητα νερά που προοιωνίζουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό (και) στον εμπορικό κόσμο της χώρας.

Είναι ενδεικτική η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι την ιδέα του μειωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες!

Ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των καταστημάτων θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για τους εμπόρους απέναντι στο δύσκολο και απρόβλεπτο χειμώνα που έρχεται.

Εξάλλου, μια ανάλογη πρόταση είχε τεθεί επί τάπητος και από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Repower EU – Μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 86η ΔΕΘ.

Για τον περιορισμό, λοιπόν, της ενεργειακής κατανάλωσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το παρακάτω ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022:

ΔΕΥΤΕΡΑ: 10:00 έως 16:00

ΤΡΙΤΗ: 10:00 έως 19:00

ΤΕΤΑΡΤΗ: 10:00 έως 16:00

ΠΕΜΠΤΗ: 10:00 έως 19:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00 έως 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 έως 16:00