Ένωση Γονέων: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για το ΟΤ 119 (πρώην εκπ. ΜΑΚΡΗ)

Ένωση Γονέων: Διχοτομημένες αίθουσες, αίθουσες-αποθήκες δημοτικών

Απόλυτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης

Η Ένωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119 (πρ. Εκπαιδευτήρια ΜΑΚΡΗ).Η ανησυχία για το θέμα του δανείου και την πορεία της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119 είναι τεράστια. Υπενθυμίζουμε ότι το ΟΤ 119 είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  οικόπεδο στην επάνω περιοχή για την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ του ιδρυμένου 12ου Δημοτικού.

Εάν το οικόπεδο αυτό χαθεί,

είτε από λάθος, είτε από αβλεψία, είτε από εσφαλμένη εκτίμηση, είτε από παράλειψη  ή ολιγωρία του Δήμου,

οι μαθητές/ριες των σχολείων της επάνω περιοχής

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

να στριμώχνονται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις χωρίς καμία πλέον εναλλακτική.

Η κατάσταση θα γίνει  ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ

και θα στερήσουμε για πάντα από τα παιδιά μας το δικαίωμά τους για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Τα παιδιά μας  θα συνεχίζουν να στοιβάζονται σε containers, σε αποθήκες, σε διχοτομημένες-μισές αίθουσες «σουράβλια», σε βοηθητικούς χώρους που βαφτίζονται «σχολικές αίθουσες». Σε αυτές τις «αίθουσες», που χαρακτηρίζονται απαράδεκτες και στην πρόσφατη δικαστική απόφαση, φιλοξενούνται τα παιδιά μας. Το πρόβλημα μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος που προσφέρει η Πολιτεία και απαιτεί σύγχρονες υποδομές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα διαχρονικά προβλήματα του Δήμου, τις ελλείψεις σε υποδομές της πόλης, τα ανολοκλήρωτα έργα που στοιχειώνουν την πόλη καθώς και τις διαχρονικές ευθύνες των Διοικήσεων του Δήμου.

Υπάρχει όμως η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το ΟΤ 119. Για ημιτελή έργα, τα οικόπεδα είναι ιδιοκτησία του Δήμου και ΔΕΝ κινδυνεύουν. Το ΟΤ 119 ΔΕΝ ανήκει στο Δήμο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το οικόπεδο να χαθεί και να μη χτιστεί το 12ο Δημοτικό.

Για το λόγο αυτό σημαίνουμε συναγερμό και απευθύνουμε έκκληση στο Δήμαρχο, τις Δημοτικές παρατάξεις και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και

να διασφαλιστεί το δάνειο για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης

χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και ιστορικές.

Ας αναλογιστούμε όλοι το «Γολγοθά» που περάσαμε μέχρι να ολοκληρωθεί το καμάρι της πόλης μας, το συγκρότημα των ΕΠΑΛ. Ας σκεφτούμε επίσης τα χρόνια που χρειάστηκαν για μικρότερες σχολικές μονάδες όπως το 14ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια. Και ας αναλογιστούμε όλοι πόσο περήφανοι είμαστε όταν ολοκληρώνεται μια σύγχρονη και ασφαλής μονάδα!

Η Ένωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για τα σχολεία της πόλης. Πριν χρόνια ήταν πάλι οι γονείς που  βάλανε τα στήθη τους μπροστά από τις μπουλντόζες για να μη χαθεί ,τότε, το οικόπεδο των εκπ. Μπαρμπίκα. Σήμερα όλη η πόλη καμαρώνει το συγκρότημα των ΕΠΑΛ…

Με το ίδιο σθένος και την ίδια επιμονή θα αγωνιστούμε- ακόμα και μέσα στις δικαστικές αίθουσες- για το ΟΤ 119.

Το ΟΤ 119 (πρ. εκπαιδευτήρια ΜΑΚΡΗ) παραμένει το μεγάλο στοίχημα της πόλης μας.

Και θα το κερδίσουμε γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Αγ. Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2022,            

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.