Εκδήλωση του “Φυσάει Κόντρα” την Κυριακή 16/10 για την προσφυγικότητα και την μετανάστευση

Την Κυριακή 16.10 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Παρασκευής (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη στο Πέτρινο κτίριο ) με αφορμή το κόμικ του Γιώργου Τσαρδανίδη “Μια χούφτα γης” (Comicdom Press, 2022) o δημιουργός Γιώργος Τσαρδανίδης και ο διασώστης ακτιβιστής Ιάσονας Αποστολόπουλος συζητούν για τον χώρο, την κοινότητα καθώς και για τις εναλλασσόμενες εικόνες και αντιλήψεις για την προσφυγικότητα και την μετανάστευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στην οδυνηρή πραγματικότητα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και των pushbacks. Tη συζήτηση συντονίζει εκ μέρους του Φυσάει Κόντρα η Χριστίνα Μανωλακάκη δημοσιογράφος. 

*Λίγα λόγια για το κόμικ «Μια χούφτα γης» του Γιώργου Τσαρδανίδη: 

Μια γωνιά της Αθήνας στο πέρασμα του χρόνου. Η πόλη αλλάζει όπως και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή. Ο ερχομός των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η σύγχρονη πόλη, αποτυπώνονται σε μία χούφτα γης. Το ανακάτεμα του «παλιού» με το «νέο», ο φόβος και ο δισταγμός απέναντι στο διαφορετικό, η αντιμετώπιση του «ξένου» από τον «ντόπιο», όλα αυτά που δείχνουν πως μας χωρίζουν είναι τελικά όσα μας ενώνουν. Και απέναντί τους απάντηση: η ανθρωπιά, αλληλεγγύη, η φιλία και το χέρι που απλώνεται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου). 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/834007021366727?ref=newsfeed

Δημοτική Παρέμβαση “Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή”

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.