Αίτημα συλλόγων γονέων προς την Σχολική Επιτροπή: Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του 7ου Δημοτικού

Μεγάλη η συμμετοχή σήμερα 7/10 στα γηπεδάκια του 7ου δημοτικού. Οι τρεις σύλλογοι κάλεσαν έκτακτη συνέλευση με αιτήματα τα Γηπεδάκια του 7ου και τα προαύλια των σχολείων να μείνουν ανοιχτά σε όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς!!

Οι γονείς δήλωσαν αποφασισμένοι να βρεθούν στην σχολική επιτροπή και όπου θα συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης … Θέλουμε τα Γηπεδάκια για τα παιδιά μας και την γειτονιά μας ανοιχτά! Καμία παραχώρηση σε εξωσχολικούς φορείς. Μαζεύουμε υπογραφές στα νόμιμα αιτήματα μας και οι τρεις σύλλογοι….Ζητήστε να υπογράψετε, όσοι δεν προλάβατε.

Παρακολουθούμε το θέμα γιατί ο χώρος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά, τους εφήβους και για όλους τους δημότες που βλέπουν ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν και ο δήμος δεν δημιουργεί νέους χώρους, παρόλες τις υποσχέσεις.

Αλλά προσπαθεί μάταια να μας εμπλέξει σε αντιπαραθέσεις χωρίς κανένα νόημα. Θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση δέσμευσης του μοναδικού ελεύθερου χώρου άθλησης της περιοχής μας.

ΘΕΜΑ: Παραχώρηση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του 7ου Δημοτικού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής

Τμήμα Παιδείας

Σχολική Επιτροπή

Συλλόγος Γονέων 13ου Νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής

7ου Δημοτικού

4ου Γυμνασίου

13 ου Νηπιαγωγείου

7 ου Δημοτικού

4 ου Δημοτικού

Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής διαθέτει χώρους άθλησης (γηπεδάκια) ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, οι οποίοι, κατά το σχολικό ωράριο διδασκαλίας χρησιμοποιούνται από το ως άνω σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο και το 13ο Νηπιαγωγείο (συνολικά περί τα 750 παιδιά) και τα απογεύματα οι τρεις σύλλογοι γονέων πραγματοποιούν αθλητικές δραστηριότητες στα Γηπεδάκια ( ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και άλλες). Επιπλέον δραστηριότητες οργανώνονται σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΠ που κάθε χρόνο ανταποκρίνεται στα αιτήματα των συλλόγων μας και παρέχει προπονητές του, δίνοντας την δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να αθλούνται στους ίδιους χώρους.

Απευθύνονται σε επτά σχολεία (1800 μαθητές).Οι σύλλογοι γονέων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι όλες οι παραπάνω δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα γηπεδάκια του 7ου δημοτικού, είναι επιτακτική ανάγκη για τα παιδιά μας. Ειδικά σήμερα μετά από τα δύσκολα χρόνια της καραντίνας και των περιορισμών, που οι έφηβοι και τα παιδιά στερήθηκαν τις αθλητικές δραστηριότητες, την κοινωνικοποίηση τους, το πολύτιμο ελεύθερο παιχνίδι με τους φίλους τους, οι συνέπειες είναι μη υπολογίσιμες. Ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι οικογένειες έχοντας βιώσει πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν δυσκολότερο ενεργειακά χειμώνα.

Ενημερωθήκαμε ότι εξωσχολικός φορέας, ζήτησε παραχώρηση χώρου στο γήπεδο του μπάσκετ που ανήκει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής και ότι την Τρίτη 27/09/2023 στις 6:30-8:00 μμ πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση, χωρίς την έγκριση της αρμόδιας σχολική επιτροπής. Ενώ εκκρεμεί αίτημα παραχώρησης που έχει καταθέσει ο σύλλογος γονέων του 4ου γυμνασίου και όπως όλοι γνωρίζουμε θα κατατεθούν και άλλα αιτήματα παραχώρησης από τον σύλλογο του 7ου δημοτικού και του 13ου νηπιαγωγείου, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Σε αναμονή και του προγράμματος του ΠΑΟΔΑΠ που πραγματοποιείται στα γηπεδάκια του 7ου.Οι τρεις Σύλλογοι Γονέων – του 7ου Δημοτικού, του 4ου Γυμνασίου και του 13ου Νηπιαγωγείου– θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι χώροι των αθλητικών εγκαταστάσεων του 7ου δημοτικού χρειάζεται και επιβάλλεται να μείνουν διαθέσιμοι για όλα τα παιδιά των σχολείων που εξυπηρετούν αυτοί και για όλη την κάτω περιοχή της Αγίας Παρασκευής που οι αντίστοιχοι χώροι άθλησης είναι ανύπαρκτοι.

Ζητάμε :

-να ενισχυθούν τα δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης τις απογευματινές ώρες στα σχολεία , καλύπτοντας ακόμη περισσότερα παιδιά ( τυπικής και μη ανάπτυξης)

-να μην παραχωρηθούν σε κανέναν εξωσχολικό φορέα, ειδικά την σημερινή εποχή που οι οικογένειες είναι τόσο πολύ επιβαρυμένες.- οι αθλητικοί χώροι και τα προαύλια των σχολείων να είναι ανοιχτοί για ελεύθερο παιχνίδι με ευθύνη του Δήμου.

Παρακαλούμε να ενημερωθούμε εγγράφως για την έγκριση και την εν γένει πορεία του αιτήματός μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων Μαθητών του 7 ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4 ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής

Οι γονείς του 13ου Νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων