Ανδρέας Γκιζιώτης – Θέτει το ζήτημα των πλατειών Αγ. Παρασκευής & Κοραή επί τάπητος (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης πάνω στην κεντρική πλατεία, αλλά και την υπέρμετρη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Κοραή, κινητοποίησε σήμερα ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης με δύο αιτήσεις προς το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητάει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) να εισαχθεί το θέμα «πρόταση χωροθέτησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων» σε αντικατάσταση της ισχύουσας 223/2018 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και της 31/2018 απόφασης της ΕΠΖ. Το εν λόγω θέμα εν συνεχεία να τεθεί και στο Δ.Σ..

Με δεύτερη αίτηση ζητά να εισαχθεί θέμα στο Δ.Σ. «χωροθέτηση τριών θέσεων στάθμευσης για τις ανάγκες του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στον παράδρομο της Μεσογείων με παράλληλη απαγόρευση στάθμευσης στο χώρο της πλατείας Αγίας Παρασκευής».

Είναι γνωστή, και πολλάκις έχει αναφερθεί σε άρθρα του aparaskevi-images.gr, η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλατεία που έχει σχεδόν μετατραπεί σε υπαίθριο πάρκινγκ. Πολλές φορές – και πρόσφατα – το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου εκατέρωθεν ακούστηκαν διάφορες αιτιολογήσεις, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια. Από την άλλη, η πλατεία Κοραή (επί της Λ. Μεσογείων) ασφυκτιά από τραπεζοκαθίσματα και πλέον μόνο πλατεία δεν θυμίζει παρά αυλή φαγάδικου!

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Γκιζιώτης θα φέρει προ των ευθυνών τους όλους τους δημοτικούς συμβούλους, και ιδίως νυν και πρώην δημοτική Αρχή. Ο ίδιος δίνει λύση για την πλατεία Αγίας Παρασκευής, μένει να δούμε ποιοι είναι σε θέση να την ακολουθήσουν «σπάζοντας αυγά», ποιοι θα φέρουν δική τους πρόταση και ποιοι θα «κάτσουν στα αυγά τους» …

Όπως και να έχει η κατάσταση δεν μπορεί να είναι επιτρεπτή, ούτε να διαιωνίζεται.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.