“Νέα Αρχή”: Χωρίς παιδικό σταθμό στη Ρόδων ούτε το 2023-2024!!!

Με το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού της Τρωάδος, και μετά την προειδοποίηση της παράταξής μας για ανάγκη εύρεσης νέου χώρου για βρέφη και νήπια ειδικά στην περιοχή του Τσακού, η δημοτική αρχή προσπαθούσε να καθησυχάσει τους δημότες ότι θα είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο του 2023 ένας νέος παιδικός σταθμός επί της οδού Ρόδων (ακίνητο κοινωνικού μαγειρείου):

« Επιπλέον, βρισκόμαστε στην διαδικασία της μελέτης για τρίτο ιδιόκτητο Παιδικό Σταθμό, στην οδό Ρόδων στον Τσακό, δυναμικότητας 70 παιδιών.»

(απόσπασμα από ανακοίνωση δημάρχου)

Ωστόσο, στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή εμφανίστηκε βεβαίωση  της Τεχνικής Υπηρεσίας «περί αδυναμίας εκτέλεσης της ανωτέρω υπηρεσίας από την εταιρεία» στην οποία ανατέθηκε εδώ και έναν σχεδόν χρόνο. Ως εκ τούτου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Βασίλης Σάρκουλας εισηγήθηκε την εκ νέου απευθείας ανάθεση σε άλλο τεχνικό σύμβουλο, για την ανέγερση της δομής!!! Χρειάστηκε δηλαδή ένας χρόνος, αφού έδωσαν και παράταση, για να καταλάβουν ότι το θέμα δεν προχωρά!!! Και φυσικά για άλλη μια φορά οι δημοτικές παρατάξεις και οι γονείς όλο αυτό το διάστημα ήταν στο σκοτάδι.

Αυτή δυστυχώς είναι η αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής. Απευθείας αναθέσεις που μετά από λίγο καιρό κρίνονται άστοχες και λανθασμένες, και αναζητούνται πάλι εταιρείες να διεκπεραιώσουν την ανέγερση μιας σημαντικότατης δομής προσχολικής αγωγής για το Δήμο μας, καθυστερώντας για ένα ακόμη χρόνο τον παιδικό σταθμό του Τσακού.

Πόσες  απανωτές αποτυχίες και γκάφες χρειάζονται, για να καταλάβει αυτή η δημοτική αρχή ότι είναι επιζήμια για την πόλη μας και να βρεθεί ένας αρμόδιος να ζητήσει μία συγνώμη από τους δημότες;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ