Γιάννης Μυλωνάκης – Μήνυμα για την εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Γ. Μυλωνάκης: Εθνική ενότητα και ομοψυχία το ισχυρότερο «όπλο» απέναντι σε κάθε πρόκληση

Η φετινή εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου γιορτάζεται εν μέσω της μεγαλύτερης πολεμικής απειλής που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τροφοδοτεί τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Για εμάς, τους Έλληνες, η σημερινή μέρα φέρνει στον νου μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας∙ την απόφαση ενός μικρού κράτους να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στη φασιστική μηχανή και να υπερασπιστεί τα εθνικά του σύνορα, αλλά και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.   

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα παραμένει πιστή στα ιδανικά που ενέπνευσαν κάθε εθνικό αγώνα που έδωσε, σεβόμενη τις διεθνείς συνθήκες, επενδύοντας στις φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά και θωρακίζοντας τα σύνορά της.

Ωστόσο, οι προκλήσεις γύρω μας είναι πολλές, οι ισορροπίες ευαίσθητες και οι κίνδυνοι μεγάλοι. Το ισχυρότερο «όπλο» για αντιμετωπίσουμε όλα αυτά είναι η εθνική ενότητα και ομοψυχία. Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει σήμερα να σταλεί προς κάθε κατεύθυνση, αυτό είναι ότι, ανεξαρτήτων πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, μπροστά στον εθνικό κίνδυνο οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, χρόνια πολλά στους Έλληνες!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.