Στην εκδήλωση της UNESCO Βορείων Προαστίων για την παιδική κακοποίηση η Αντιπεριφερειάρχης, Λ. Κεφαλογιάννη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων και του Πανελλήνιου Δικτύου SDG 17 Greece με θέμα «Χαρτογραφώντας την παιδική κακοποίηση στο σύγχρονο περιβάλλον».

Η κα Κεφαλογιάννη μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος βρισκόταν στη Μελβούρνη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς στη Μελβούρνη. 

«Η ευαισθησία μας, ως Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα κακοποίησης είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη. Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις στον ισχυρό κρίκο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Παρακολουθούμε στενά και επεμβαίνουμε άμεσα σε οτιδήποτε αφορά στην προστασία των παιδιών και οι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας της Περιφέρειας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Εδώ και ένα χρόνο βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποιώντας μεγάλες δράσεις σε Δήμους αλλά και σε γονείς για θέματα ψηφιακού εγγραματισμού με έμφαση στην διαδικτυακή παιδική κακοποίηση. Σε συνεργασία με καθηγητές του τμήματος ψυχολογίας του ΕΚΠΑ έχουμε δημιουργήσει σχολές γονέων της Περιφέρειας Αττικής όπου οι ωφελούμενοι είναι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες .

Χρηματοδοτούμε την πρωτοβουλία για την ενδοοικογενειακή βία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και  την Ελληνική Αστυνομία», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, τονίζοντας τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, η  οποία «εκφράζεται» και μέσα από το τρέχων ΠΕΠ Αττικής με τη διάθεση 15 εκ. για εξοπλισμούς των σχολείων, καθώς και από την εξασφάλιση  70 εκ. για δομές του Υπουργείου παιδείας από το νέο πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής». 

kefalogianni_kerameos

«Η παιδική κακοποίηση αποτελεί αναμφίβολα το θέμα των ημερών, αλλά και διαχρονικά το μεγαλύτερο «βουβό» έγκλημα σε βάρος παιδικών ψυχών. Η προστασία του παιδικού πληθυσμού αποτελεί επιτακτική ανάγκη και σε αυτό το ζήτημα είμαστε όλοι μια γροθιά» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, δίνοντας συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Βορείων Προαστίων κα Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, το Πανελλήνιο Δίκτυο SDG17Greece για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και σε όλους τους ομιλητές της εκδήλωσης.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.