Κεραυνός εν αιθρία για το νέο Δημαρχείο!!! Έγγραφο «φωτιά» από τον εργολάβο που ζητά λύση της σύμβασης!(DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πάρα πολύ άσχημα εξελίσσονται τα γεγονότα για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού Μεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Ως γνωστόν, όπως πρώτο σας ενημέρωσε το aparaskevi-images.gr, με συγκεκριμένο άρθρο το τελευταίο διάστημα ο Δήμος υποχρεούται να καταβάλει από την τσέπη του το ποσό του 1,4 εκ. ευρώ περίπου για εργασίες εκσκαφής βράχων που προέκυψαν στην πορεία. Ένα ποσό που ενέκρινε αιφνίδια η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και που χρεώνεται στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Όσο όμως η δημοτική Αρχή όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διαδικασία ανεύρεσής των χρημάτων, η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίησή του με έγγραφο βόμβα προς την Περιφέρεια – που διαθέτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το aparaskevi-images.gr – αλλάζει το δεδομένα.

Η ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ με το έγγραφο αυτό ζητά νόμιμα «τη διάλυση της σύμβασης κατασκευής του ως άνω έργου»!!!

Όπως αναφέρεται, από τις 30 Αυγούστου 2022 είχαν ζητήσει τη διακοπή των εργασιών (αρ. πρ. 1149), για λόγους για τους οποίους δεν φταίει η εταιρεία, όπως αναγράφει. Επίσης σε διάστημα 20 μηνών έχει εκτελεστεί μόλις 11% του έργου, πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τις βραχώδεις εκσκαφές (1,4 ΕΚ. € ) για τη συνέχιση του έργου δεν έχει υπογραφεί, παρότι έχει παρέλθει διάστημά  3 μηνών και ούτε καν έχει κληθεί ο εργολάβος για την υπογραφή της.

Αποτέλεσμα αυτών η ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ με νέο έγγραφο προς την Περιφέρεια Αττικής, που παραλήφθηκε και από το Γραφείο Δημάρχου στις 2 Δεκεμβρίου 2022, αρ. πρ. 33165, ζητά τη λύση της σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα της περίπτωσης β, της παρ. 2, του άρθρου 161 του Ν 4412/2016.

Επιφυλάσσεται δε για κάθε άλλο δικαίωμά της όπως και με ρητή επιφύλαξη υποβολής αίτησης αποζημίωσης όπως αναφέρει ο υπογράφων Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ρωμοσιός!!!!

Αποτέλεσμα

Εν ολίγοις, δεν φτάνει που κόλλησε το έργο του νέου Δημαρχείου, υπάρχει περίπτωση να μείνει ως άλλο ένα έργο φάντασμα μαζί με το κολυμβητήριο. Ο εργολάβος αποσύρεται, υπάρχει κίνδυνος να ζητήσει και αποζημίωση για την καθυστέρηση που υπήρξε και όλων των πρόσθετων δαπανών που υπέστη (αναλύονται στην αίτηση).

Το ερώτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Μπορεί ο Δήμος να επικοινωνήσει με τον εργολάβο και να αλλάξει τα δεδομένα καταβάλλοντάς τα χρήματα που απαιτούνται ή δεν υπάρχει επιστροφή; Τι γίνεται σε μη συμφωνία με την ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ;

Τι γίνεται με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση του έργου; Παραμένει έως ότου βρεθεί άλλος ανάδοχος ή χάνεται;

Θα μείνει ένα ακόμη κουφάρι στην πόλη και μάλιστα ακριβώς στο κέντρο της;

Ποιος/οι τελικά είναι ο/οι κύριος/οι υπεύθυνος/οι για την όλη κατάσταση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή και μόλις λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έχει στα χέρια του μια πολύ καυτή πατάτα. Αν καταφέρει να τη διαχειριστεί θα είναι υπέρ του, διαφορετικά θα βαδίσει προς τις κάλπες με μια βαριά σκιά πάνω του.

Το Δημαρχείο είναι ένα εμβληματικό έργο για την πόλη και ήταν χαρά όλων των πολιτικών παρατάξεων όταν ξεκίνησε η κατασκευή του. Είναι ένα έργο που ένωνε και έφερνε ομόπνοια όσο υλοποιούνταν.

Μετά από αυτή την άσχημη τροπή, τι μέλλει γενέσθαι;

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

.
Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.