Το χαμένο ΟΤ 118, η δυσοσμία, το πάγωμα πλειστηριασμού κ.ά. σοβαρά ζητήματα απασχόλησαν τον Γ. Οικονόμου στο Δ.Σ. (VD)

Κατά τη χθεσινή (14/12/2022) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» και δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιώργος Οικονόμου, ξεκίνησε με μια ενημέρωση.

Σε ζευγάρι ηλικιωμένων που κινδύνευαν με έξωση από τη μοναδική κατοικία τους και πλειστηριασμό, ο δικαστής έδωσε παράταση έως ότου βγει η οριστική απόφαση και απαγόρευσε να γίνει οποιαδήποτε άλλη επιθετική ενέργεια εναντίον τους. Τα εύσημα για την αίσια αυτή είδηση πηγαίνουν στην συμπολίτισσα δικηγόρο Όλγα Παρδαλά που ανέλαβε την υπόθεση.

Αν και όπως παραπονέθηκε ο κ. Οικονόμου, σπανίως λαμβάνει απαντήσεις στις ερωτήσεις του προς το Δήμο, ακόμη κι όταν αυτές γίνονται εγγράφως, προχώρησε σε σημαντικές ερωτήσεις.

Αρχικά αναφέρθηκε στο ΟΤ 118 στον Τσακό. Το οικόπεδο που είχε γίνει προσπάθεια για απαλλοτρίωση από το Δήμο και που πλέον χάθηκε οριστικά, σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου κ. Ζορμπά. Ρώτησε λοιπόν, γιατί δεν έγινε κάποια ενέργεια να επιστραφούν τα χρήματα που είχε καταβάλει ο δήμος; Επίσης, αν αυτά τα χρήματα προήλθαν από δάνειο, πόσο επιβαρύνεται ο δήμος;

Σειρά πήρε ο διαφημιστικός χώρος του δήμου. Άραγε υπάρχουν συμβάσεις; Τι έσοδα υπάρχουν; Και με τι διαδικασία ο δήμος εκμεταλλεύεται το διαφημιστικό χώρο;

Τι θα γίνει με την κυκλοφοριακή μελέτη των Πευκακίων;

Πολλά τα παράπονα των δημοτών για τη δυσοσμία που υπάρχει σε πολλά σημεία της πόλης, ιδίως στο κάτω κομμάτι, στο δίκτυο των ομβρίων που προφανώς πέφτουν λήμματα. Επειδή δεν υπήρξε κάτι σοβαρό στο Τεχνικό Πρόγραμμα έχετε σκοπό να αναθέσετε μια ανίχνευση σοβαρή και να δούμε τι θα κάνουμε; είπε ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής».

Επίσης η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη έκανε πρόταση για την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου. Διαπιστώθηκε ότι δεν μπήκαν κάποια χρήματα στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 για το σκοπό αυτό. Έχει η δημοτική Αρχή αλληλογραφία με τον ΔΕΔΔΗΕ; Ήταν μια έτοιμη πρόταση προμελέτης και πάρα πολλοί δήμοι έχουν ασχοληθεί.

Τέλος ρώτησε αν θα εισαχθεί το θέμα του ακινήτου της οδού Αιτωλίας στο Δ.Σ., να γίνει μια τεχνικο-οικονομική πρόταση όπως απαιτεί ο νόμος με κοινωφελή χαρακτήρα της χρήσης για να μπορέσουμε επιτέλους να πάρουμε το ακίνητο.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.