Σπείρα διακίνησης κοκαΐνης εξάρθρωσε η αστυνομία – Συλλήψεις στην Αγία Παρασκευή

Σπείρα που έκανε διακίνηση κοκαινης  στην Αττική εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στην Αττική κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 41,3 γραμμάρια κοκαΐνης και 13.840 ευρώ. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η σπείρα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στις περιοχές της Βούλας, του Παλαιού Φαλήρου και της Αγίας Παρασκευής, τρεις άνδρες, ηλικίας, 38, 35 και 40 ετών, καθώς και ένας 41χρονος.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων», ενώ αναζητούνται κι άλλοι εμπλεκόμενοι.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Αττική: Ο «εγκέφαλος» της σπείρας διακίνησης κοκαΐνης

Συγκεκριμένα ο 38χρονος ως αρχηγός ήταν υπεύθυνος για την εύρεση, την αποθήκευση, τη νόθευση και διακίνηση της κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών.

Ο 35χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών και ο 40χρονος με την εύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης, τη διακίνηση, την παραλαβή και αποθήκευση των κερδών.

Στη Βούλα εντοπίστηκε ο 38χρονος να παραδίδει έναντι αμοιβής νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη στον 41χρονο με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο, με τον πρώτο να προβάλλει αντίσταση.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν τα άλλα δύο μέλη της σπείρας στα σπίτια τους στις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου και της Αγίας Παρασκευής και συνελήφθησαν επίσης.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* 41,3 γραμμάρια κοκαΐνης,

* 6,7 γραμμάρια σκόνης,

* Πλήθος νάιλον συσκευασιών,

* Το χρηματικό ποσό των 13.840 ευρώ,

* Αναδιπλούμενος σουγιάς,

* 4 αυτοκίνητα και

* 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.