Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ευλόγησε την βασιλόπιτα στον «Δημόκριτο»

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, ευλόγησε την Βασιλόπιτα και τέλεσε τον Αγιασμό για το νέο έτος, στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης & Νανοτεχνολογίας του Εθνικού ΚέντρουΈρευνας Φυσικών Επιστημών ” Δημόκριτος ” στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Ο  Διευθυντής του Ι.Ν.Ν. Δρ.  Ευάγγελος Γογγολίδης, αναφέρθηκε: στην έρευνα αιχμής που  διεξάγεται στο Ινστιτούτο σε 5 καίριους τομείς που έχουν επίπτωση στην σύγχρονη κοινωνία και οικονομία:

1) Ψηφιακές Τεχνολογίες Μικροηλεκτρονικής και Νανοκατασκευαστικής και τον κρίσιμο ρόλο του Ι.Ν.Ν. στην δράση της Ευρώπης Chips Act

2) Ύδατα, περιβάλλον, ενέργεια αναπτύσσοντας καινοτόμα υλικά και διεργασίες

3) Προηγμένα μαγνητικά, υπεραγώγιμα και κβαντικά υλικά 

4) Χημεία για βιολογικές επιστήμες και υγεία

5) Πολιτιστική κληρονομιά

Αναφέρθηκε επίσης, στην πρόσφατη θετική αξιολόγηση του Ι.Ν.Ν. από διεθνή επιστημονική επιτροπή, καθώς και στις δράσεις που προγραμματίζονται την νέα χρονιά με έμφαση στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου 5ετίας για την αντιμετώπιση της συρρίκνωσης του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Έκλεισε την παρουσίαση του λέγοντας πως η χρονιά αρχίζει σε κάθε οικογένεια με την κοπή της πίτας του Αγίου Βασιλείου το φλουρί της οποίας συμβολίζει την φροντίδα στον πιο αδύναμο, μικρό, και φτωχό, και συνεχίζεται με την γιορτή των Φώτων και την ελπίδα για Φωτισμό την νέα χρονιά. 

Έτσι και η ερευνητική οικογένεια του Ι.Ν.Ν. με αυτές τις ελπίδες κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο να τελέσει τον Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας. 

Μετά το τέλος της Ακολουθίας του Αγιασμού και την κοπή της Βασιλόπιτας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό Καλή και Ευλογημένη Χρονιά. Έκδηλη ήταν η χαρά του, όταν ενθυμήθηκε την πρώτη φορά που επισκέφθηκε τον ” Δημόκριτο ” ως τριτοετής φοιτητής τα Χριστούγεννα του έτους 1975 και ήταν η αρχή μιας αναζήτησης, για τις μετέπειτα σπουδές του  στο εξωτερικό!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.