Άσχημη κόντρα “Νέας Αρχής” με την “Πόλη μας” και στη μέση τα 3.000 δωρεάν self tests

Στις 24 Ιανουαρίου 2023 η ιστοσελίδα μας, aparaskevi-images.gr, δημοσιεύει e-mail που δέχτηκε από την κ. Δήμητρα Γαλανού (Αναπληρωματικό μέλος πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”) με τίτλο: «Δήμητρα Γαλανού: Αναζητούνται… 3000 σελφ τεστ του δήμου που είχαν προορισμό τα σχολεία μας!».

Το άρθρο αυτό ξεκίνησε μια άσχημη κόντρα μεταξύ των παρατάξεων “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” και “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” με σοβαρούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Το aparaskevi-images.gr είναι υποχρεωμένο (μιας και εμείς δημοσιεύσαμε το mail της κ. Γαλανού) να δημοσιεύσει τις δύο δημόσιες ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων αυτούσιες, αλλά διευκρινίζουμε ότι:

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Ή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ.

Πιστεύουμε δε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύσεις δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό, αλλά κυρίως δεν βοηθούν σε τίποτα την πόλη της Αγίας Παρασκευής.

************

Η δημοσίευση της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» με την αντίστοιχη φωτογραφία του Joseph_Goebbels που τη συνοδεύει τόσο στο site της παράταξης, όσο και στην κοινοποίησή της στο Facebook.

Ο ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, που αναζητούν οποιαδήποτε ευκαιρία για να βγάζουν τα «απωθημένα» τους. Η επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, είναι επίσης μια ευκαιρία για να κάνουν γνωστή  την παρουσία τους. Δεν τους απασχολεί όμως καθόλου, το ότι με τον τρόπο που χρησιμοποιούν γίνονται προσβλητικοί σε σημείο μάλιστα που μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστούν και συκοφάντες.

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του κ. Γιώργου Οικονόμου, κυρία Δήμητρα Γαλανού, πιστή στη γραμμή που έχει χαράξει ο επικεφαλής της, «πες πες, στο τέλος όλο και κάτι θα μείνει», δημοσίευσε η ίδια και απέστειλε σε τοπική ιστοσελίδα καταγγελία της ότι «αναζητούνται» τα σελφ τεστ για τον κορωνοϊό που είχαν παραδοθεί στο Δήμο μας καθώς και τα δωρεάν εισιτήρια για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Αναψυχής. Συνέχισε μάλιστα, καταγγέλλοντας ότι «αναζητούνται» και άλλα αντικείμενα.

Η σοβαρότητα επιβάλλει, ιδίως σ΄ αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τα Κοινά, όταν έχουν μια απορία ή πληροφορία, να υποβάλουν εγγράφως αίτημα για να ενημερωθούν επισήμως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Η κυρία Γαλανού δεν το έπραξε, επέλεξε να πετάξει  λάσπη δεξιά και αριστερά.

Την ενημερώνουμε λοιπόν δημοσίως, ότι  τα σελφ τεστ διανεμήθηκαν, αναλογικά,  σε σχολεία, όλων των βαθμίδων, της πόλης μας. Για την παράδοση-παραλαβή, συντάχθηκαν πρωτόκολλα με τις υπογραφές των Διευθυντών των σχολείων.

Όσον αφορά στα δωρεάν εισιτήρια για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο αναψυχής, διανεμήθηκαν ως εξής:

α. 150 σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου, ως επιβράβευση για περιβαλλοντική τους δράση

β. 150 σε εργάτες καθαριότητας, με πολύ χαμηλά εισοδήματα

γ. 200 σε παιδιά ΑμεΑ και σε άδικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, με βάση το οικογενειακό τους ιστορικό.

Η κυρία Γαλανού, ίσως θα περίμενε ως αποδείξεις τις φωτογραφίες με φανφάρες από την διανομή στα παιδιά ή στα ΑμεΑ ή στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Δεν είναι στη δική μας πρακτική αυτό, δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε ανθρώπους ευπαθών κατηγοριών του Δήμου μας για να διαφημιστούμε.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Γαλανού θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή για τις αστήρικτες δημόσιες καταγγελίες της. Για την υποψήφιά του και τις πρακτικές της, που ακολουθεί συχνά, θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή και ο κ. Γιώργος Οικονόμου.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

**********

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” συνοδευόμενη με τα e-mails που απεστάλησαν από την κ. Γαλανού προς τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

ΤΑ “ΜΑΥΡΙΑ ΓΥΑΛΙΑ” ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΤΑΝ… ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Η υποψήφια της παράταξής μας, Γαλανού Δήμητρα, προέβη σε μία ανακοίνωση και δημόσια ανάρτηση, σχετικά με την  διανομή 3.000 σελφ τεστ , που  παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στον δήμο μας το Νοέμβριο του ’22,  με προορισμό τα σχολεία της πόλης μας,  με βάση την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Η ίδια, ως μέλος της ΣΕΠΕ, έχει αποστείλει 3 φορές μήνυμα στον πρόεδρο της ΣΕΠΕ (επισυνάπεται αλληλογραφία που το αποδεικνύει), με τα οποία ζητάει να της κοινοποιηθούν στοιχεία σχετικά με το πόσα τεστ διανεμήθηκαν και σε ποιες  σχολικές δομές του δήμου μας. Είναι ένα θέμα σοβαρό που αφορά την υγεία των παιδιών.

Ο επικεφαλής της παράταξης ενώ επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας για το θέμα αυτό και ενημερώθηκε ότι “μοιράστηκαν αναλογικά στα Σχολεία” διαπίστωσε ότι αυτό δεν ήταν ακριβές, δεδομένου ότι πολλά σχολεία δεν παρέλαβαν τίποτε!!!

Μια εβδομάδα μετά, και μη έχοντας λάβει κάποια απάντηση, το γραφείο του τύπου της παράταξης του δημάρχου, επιστράτευσε τα “μαύρα γυαλιά” της προπαγάνδας και εξέδωσε ανακοίνωση, χωρίς να δίνει κανένα στοιχείο, αλλά κατηγορώντας την κ. Γαλανού  και την παράταξή μας,και  προσομοιάζοντάς  μας με τους σφαγείς της ανθρωπότητας και τους εγκληματίες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό είναι το πολιτικό τους επίπεδο.

Να θυμίσουμε στους ανθρώπους που γράφουν αυτού του είδους τις ανακοινώσεις, ότι η όξυνση δεν είναι  μηχανισμός άμυνας και οι ανοίκειες επιθέσεις δεν παράγουν πολιτικά αποτελέσματα, αλλά αντιθέτως λειτουργούν εναντίον τους.

Δεν θα επιτρέψουμε  στους γκαιμπελίσκους του Δημάρχου, τις καρικατούρες του πολιτικού παρασκηνίου να  επιτίθενται με τοξικό διχαστικό λόγο,  όταν δέχονται κριτική για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις συμπεριφορές τους. Χωρίς να απαντούν ποτέ επί της ουσίας,  με φασίζουσα και αντιδημοκρατική τακτική, με εντεταλμένους κονδυλοφόρους και  με ανακοινώσεις  διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ας κρίνουν οι δημότες ποιοι δυναμιτίζουν το κλίμα

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στην αθλιότητα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

E-mails 20-1-23 α΄ και β΄
E-mails στις 23-1-23 και 26-1-23

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.