“Όραμα για την Αγία Παρασκευή”: Κολυμβητήριο ένας σκελετός που ταλαιπωρεί την Αγ. Παρασκευή 33 χρόνια

Η επί 33 χρόνια ύπαρξη του σκελετού του κολυμβητηρίου είναι η απόδειξη της έλλειψης οργάνωσης, προγραμματισμού, αποτελεσματικότητας και αποφασιστικότητας των διοικήσεων του Δήμου που πρωταγωνιστούν τα τελευταία 30 χρόνια, με επιπτώσεις και ταλαιπωρία στην καθημερινότητα των πολιτών ιδιαίτερα στους περίοικους.

Πρόσφατα ο κος Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, με προϋπολογισμό  6,6 εκ. τα οποία θα διατεθούν:   

α. Το 2023 : 105 χιλ από ιδίους πόρους

β. Το 2024 :  2 εκατ. με δάνειο  

γ. Το 2025 :  2 εκατ. από ιδίους πόρους

δ. Το 2025 :  2,5 εκατ. από ιδίους πόρους.  

Σύμφωνα με το νόμο, με την διακήρυξη και την υπογραφή της σύμβασης πρέπει ολόκληρη η πίστωση να είναι εξασφαλισμένη και καθορισμένη η πηγή χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας, από το 2015 μέχρι και το 2022 (διοικήσεις των κυρίων Σταθόπουλου και Ζορμπά) για έργα και συντήρηση των υπαρχόντων, ο Δήμος διέθεσε ετησίως, από ιδίους πόρους, βάσει των δυνατοτήτων του, 615.000 ευρώ περίπου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 2024 ο Δήμος και για … χρόνια θα επιβαρύνεται με περίπου 500.000 για τοκοχρεολύσια για την εξόφληση των  δύο δανείων, ύψους 5 εκ, που θα πάρει σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του ΔΣ,  την ετήσια καταβολή των 400 χιλ. στην Περιφέρεια για την συμπληρωματική σύμβαση για συνέχιση των εργασιών του Δημαρχείου, εφόσον ευοδωθεί η προσπάθεια, οι δυνατότητες  μηδενίζονται και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τυχόν άλλες  υποχρεώσεις.

Κύριε Δήμαρχε

πρέπει άμεσα και υπεύθυνα να ενημερώσετε τους δημότες από ΠΟΥ και ΠΩΣ θα χρηματοδοτήσετε την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του κολυμβητηρίου για να μην μετατραπεί σε αναβαθμισμένη λακκούβα, ξοδεύοντας  δανεικά χρήματα.                    

Ευθύνη θεσμική έναντι των δημοτών έχουν και οι παρατάξεις οι οποίες πρέπει να παρακολουθούν και να γνωρίζουν!!! την υλοποίηση των προϋπολογισμών και των τεχνικών προγραμμάτων του Δήμου.

 Η  παράταξη ΄΄ Όραμα για την Αγία Παρασκευή΄΄ θεωρεί  αναγκαίες τις υποδομές που αναβαθμίζουν την πόλη μας και έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα να λύσει με συναίνεση και συνεργασία  τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη, ιεραρχώντας τις ανάγκες, διεκδικώντας πόρους από κρατικούς φορείς, ή με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).  

“Oραμα για την Αγία Παρασκευή”

Επικεφαλής της Παράταξης

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.