Γιάννης Σερκεδάκης – Ο ανιδιοτελής δημιουργός του τένις στην Αγία Παρασκευή

Μετά την απόφαση του τότε προέδρου του ΟΑΔΑΠ, κυρίου Γιάννη Μυλωνάκη, για την άρση της παραχώρησης του μοναδικού από τα τρία γήπεδα τένις που διαθέτει η πόλη μας, δηλαδή το ανοιχτό γήπεδο τένις στο Κοντόπευκο (τα άλλα δύο στην οδό Νότου κάνει χρήση ο ΠΑΟΔΑΠ με μηδενικά αποτελέσματα), ο σύλλογος έπρεπε να διαλυθεί και οι αθλητές του να βρεθούν στο δρόμο, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων χρόνια δημιουργικής πορείας και ανάδειξης του ονόματος της Αγίας Παρασκευής σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα για τον Όμιλο Αντισφαίρισης γιατί σύμφωνα με την Ομοσπονδία θα έπρεπε να διαθέτει δύο γήπεδα τένις σε οκτάωρη βάση για να μπορεί να υφίσταται.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και ενόψει της διάλυσης του Ομίλου ο πρόεδρος Γιάννης Σερκεδάκης ακολούθησε το άρθρο έξι του Καταστατικού που αναγράφει για την υποχρέωση της εξεύρεσης και δημιουργίας αγωνιστικών χωρών για την επίτευξη των σκοπών του Ομίλου που είναι η συστηματική οργάνωση, διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της Αντισφαίρισης (ΤΕΝΙΣ) μέσα στην ευρύτερη περιφέρεια της Αγίας Παρασκευής. Μετά το αδιέξοδο που δημιούργησε η απόφαση του κυρίου Μυλωνάκη, δυστυχώς, παρέλαβαν την σκυτάλη αυτής της εκκωφαντικής αδιαφορίας και οι επόμενες Διοικήσεις από τη μία τετραετία στην άλλη, με εξαίρεση τη δημαρχία του Αντώνη Σιδέρη όπου η τότε πρόεδρος του ΟΑΔΑΠ, Ελένη Δάβαρη, πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο (2005) και ψηφίστηκε η κατασκευή δύο γηπέδων τένις στο χώρο άνωθεν του γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό πάρκο «Στ. Κώτσης», πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη (περί αυτού ο λόγος). Η οποία πρόταση παραπέμφθηκε στις καλένδες από όλες τις επόμενες διοικήσεις. Μπρος λοιπόν σε αυτή την κατάσταση και στην πιθανότητα της διάλυσης μιας προσπάθειας 12 χρόνων ο πρόεδρος αναζητούσε εναγωνίως χώρο για την δημιουργία των γηπέδων και αυτός βρέθηκε στον όμορο Δήμο Χαλανδρίου, όπου κατασκεύασε με ίδιους πόρους τρία γήπεδα τένις και έτσι ο Όμιλος μετοίκησε στον διπλανό Δήμο χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός!

      Αγαπάτε τον αθλητισμό; Φτιάξτε υποδομές και όχι ευχολόγια!

   Και έτσι αντί της διάλυσης, ο Όμιλος συνέχισε να επιτελεί το έργο του συμμετέχοντας με αθλητές του σε περιφερειακούς, πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες με αρκετές διακρίσεις. Παράλληλα διοργάνωνε αθλητικές συναντήσεις και αγώνες σε ηλικιωμένους (Κοινωνική προσφορά), σε κατοίκους της πόλης μας (14 τουρνουά το χρόνο) σε διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικές ηλικίες! (Πάνω από 2000 συμμετοχές)

    Αλίμονο, εάν σε αυτή την χρονική συγκυρία όπου το τένις μεγαλουργεί και δύο νέοι αθλητές του Ομίλου η Σαπφώ και ο Στέφανος Σακελλαρίδης με διεθνή αναγνωρισιμότητα, η Αγία Παρασκευή δεν βρεθεί στο επίκεντρο δημιουργικών προσπαθειών για την απόκτηση αυτοτελών γηπέδων τένις. Όχι μόνο με ίδιους πόρους, αλλά και με την συνδρομή των αρμοδίων φορέων (π.χ. Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο)

Η τιτάνια αυτή προσπάθεια της δημιουργίας όλων των αντικειμενικών υποδομών, σύμφωνα με τους κανονισμούς, από έναν και μόνο υπέρμαχο αγωνιστή της καθιέρωσης και διάδοσης του αθλήματος του τένις στην Αγία Παρασκευή, συνάντησε τον διαχρονικό «Τιτανικό» της αδιαφορίας, του καιροσκοπισμού και της μικροπολιτικής των αρμοδίων Αρχών της πόλης (αθλητικών και αυτοδιοικητικών).

Και για να μην ακούγονται ανεύθυνες κουβέντες γύρω από το θέμα της παραχώρησης οφείλω να σας ενημερώσω ότι βάσει του παραχωρητηρίου από το δασαρχείο Πεντέλης προς το Δήμο Αγίας Παρασκευής με την υπαριθμόν 4630 / 2002 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και το υπαριθμόν 185 (παρ. 2) Άρθρο του Ν.3463 / 8 – 6 – 2006 «Κυρωση κώδικα δήμων και κοινοτήτων» (ΦΕΚ 114Α / 8-6-2006)αναφέρω τα εξής
Με την άνω απόφαση, παραχωρήθηκαν κατά κυριότητα στον Δήμου Αγίας Παρασκευής 37 976 μ2 Με αποκλειστικό σκοπό την κάλυψη αναγκών της αθλούμενους νεότητας της περιοχής με τη δημιουργία αθλητικών χωρών και με τον περιορισμό της μη μεταβίβασης η εκμίσθωσης αυτή σε τρίτους. Εξάλλου στην παράγραφο δύο του άρθρου 185 επιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση η χρήση εκτάσεων που ανήκουν στο δήμο σε νομικά πρόσωπα με κοινωφελή δραστηριότητα  η με προαγωγή των τοπικών συμφερόντων.
Είναι σαφές ότι η δωρεάν παραχώρηση δεν αποτελεί μεταβίβαση η εκμίσθωση. Κατά συνέπεια, η παραχώρηση εδαφικής έκτασης στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, είναι απολύτως σύννομη τόσο με το γράμμα όσο και το πνεύμα, τόσο της απόφασης παραχώρησης όσο και του άρθρου 185 του νόμου 3463 / 2006.
Αυτή θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αθλούμενους νεότητας της περιοχής, θα δοθεί σε νομικό πρόσωπο (αθλητικό μη κερδοσκοπικό σωματείο )με κοινωφελή δραστηριότητα. Ο δε Αθλητικός Όμιλος αποτελεί ζωντανό αθλητικό κύτταρο της περιοχής με έντονη αθλητική δραστηριότητα για 30 χρόνια περίπου (συστάθηκε το 1993)

Οι φερέλπιδες αθλητές του τένις της Αγίας Παρασκευής, Σαπφώ και Στέφανος Σακελλαρίδης, θα αποτελούν για το επόμενο χρονικό διάστημα τους σταθερούς συναθλητές του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη και στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες διαφημίζοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του παγκόσμιου αθλητισμού, όχι μόνο την Ελλάδα μας, αλλά και την πόλη μας την Αγία Παρασκευή. Γεγονός που από μόνο του, αλλά συμπεριλαμβανομένης και της ραγδαίας διάδοσης του αθλήματος, κάνει επιτακτική την ανάγκη για την κατασκευή των εν λόγω γηπέδων.

Ευελπιστούμε ότι το σύνολο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και της δημοτικής αρχής να κατανοήσουν την άμεση ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος αιτήματος για να δοθεί η ώθηση και  η υποστήριξη που απαιτείται για την ανάπτυξη του αθλητισμού Γενικά και του και του τένις ειδικότερα  στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής.

Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ)

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων