Να αποσύρει τη φωτογραφία του Γκαίμπελς ζήτησε από το Δήμαρχο Β. Ζορμπά ο Γιώργος Οικονόμου (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το δικαίωμά του ως δημοτικός σύμβουλος άσκησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή», κ. Γιώργος Οικονόμου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (8/2/2023) και στη συνέχεια αποχώρησε με την παράταξή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το ότι δεν άρεσε σε κάποιους η δήλωση φάνηκε στην πορεία ολοκάθαρα.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο θέμα της διανομής των self tests στα σχολεία της πόλης, την έκταση που έλαβε και την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το θέμα αναδείχθηκε από μέλος της παράταξής του που συμμετέχει και στην Α΄ βάθμια σχολική επιτροπή. Για την μοίρα των self tests επικοινώνησε και ο ίδιος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και διευθυντές σχολείων που είναι και δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς όμως να βγάλει άκρη. Διότι άλλα σχολεία είχαν παραλάβει τεστ και άλλα όχι. Δεν υπήρχε ουσιαστικά πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, αλλά κάποιο χαρτί με υπογραφές.

Μην θέλοντας να μπει στην ουσία του ζητήματος εστίασε στην ανακοίνωση της παράταξης της δημοτικής Αρχής (Αγία Παρασκευή η πόλη μας), που συνοδεύονταν από την φωτογραφία του ναζί Γκαίμπελς και με την οποία χαρακτηρίζονταν μια δημότισσα, μια μητέρα.

Παρά τις έντονες και συνεχόμενες διακοπές που δέχτηκε από την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Έφη Καψοκεφάλου, ο κ. Οικονόμου κάλεσε ξεκάθαρα το Δήμαρχο να αποσύρει αυτή τη φωτογραφία και να μην ταυτίζει πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά.Ενημέρωσε δε ότι το γεγονός αυτό δεν θα τελειώσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι γεγονός ότι το aparaskevi-images.gr από την πρώτη στιγμή πήρε θέση για την ανακοίνωση αυτή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμφωνεί και δεν την υιοθετεί. Το να  χρησιμοποιούνται αδιακρίτως τέτοιοι συσχετισμοί και μάλιστα όταν πρόκειται για μια μητέρα που το μόνο «λάθος» της είναι ότι ανήκει σε αντίπαλη παράταξη, είναι ένδειξη κατάπτωσης της κοινωνίας και ατυχής επιλογή του γράφοντος και του υπογράφοντος.

Ο κ. Οικονόμου υπήρξε σαφής, ήρεμος και συγκεκριμένος. Ζήτησε από τον κ. Ζορμπά να παραμείνει το κείμενο της ανακοίνωσης και να αποσυρθεί η φωτογραφία θέλοντας να προστατεύσει, ως είχε υποχρέωση, το μέλος του συνδυασμού του.

Το τι επακολούθησε θα το παρουσιάσουμε πολύ σύντομα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων