Ξεκάθαρη στήριξη στους εργαζόμενους των ΠΑΙΣΔΑΠ από τον Γιάννη Μυλωνάκη (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η έφεση που ασκήθηκε από τη Διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ κατά της απόφασης του δικαστηρίου που όριζε την καταβολή αποζημιώσεων σε 81 εργαζόμενους, απασχόλησε για μία ακόμα φορά το δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη «Φυσάει κόντρα» σε συναπόφαση με άλλες τρεις παρατάξεις εισηγήθηκε ψήφισμα με σκοπό την άρση της άσκησης έφεσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο επικεφαλής των «Αλλάζουμε, ενεργοί πολίτες», κ. Γιάννης Μυλωνάκης, (μιας από τις τέσσερεις παρατάξεις) στάθηκε ένθερμα στο πλευρό των εργαζομένων και κατέθεσε πως η απόδοση των χρημάτων που όρισε το δικαστήριο θα ήταν μια επιβράβευση γι’ αυτούς.

Αναλυτικά ο κ. Μυλωνάκης είπε πως για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση κινήθηκε θεσμικά κάνοντας αυτό που πρέπει. Δηλαδή, σεβόμενη τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου φέρνει θέματα που αφορούν την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Είναι ένας θεσμικός ρόλος που έχει η αντιπολίτευση και τον ασκεί σε αντίθεση με τη δημοτική Αρχή. Κορυφαίο παράδειγμα, είπε, ήταν αυτό με τις ονοματοδοσίες του ΠΑΟΔΑΠ, όπου το δημοτικό συμβούλιο πήρε μια απόφαση την οποία καταστρατήγησε η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ.

Επειδή ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον κίνδυνο καταλογισμού του ποσού σε όσους υπογράψουν την απόφαση απόδοσης των χρημάτων (περί των 160.000€ συνολικά), ο κ. Μυλωνάκης είπε ότι  ο  Δήμαρχος πιάστηκε αδιάβαστος. Και αυτό γιατί δεν έχει λάβει υπόψη του την εισήγηση του προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ, κ. Παναγόπουλου, όπου λέει ξεκάθαρα, ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου γνωμοδοτεί ότι η άσκηση έφεσης δεν είναι υποχρεωτική για το Νομικό Πρόσωπο.

Το φιλεργατικό πρόσωπο του κ. Μυλωνάκη προβλήθηκε στη συνέχεια, αφού στάθηκε ξεκάθαρα υπέρ της δικαίωσης των εργαζομένων. Οι οποίοι είναι άνθρωποι που εργάζονται και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, σύμφωνα και με προσωπική του διαπίστωση.

«Πραγματικά δεν έχει λογική όταν σου δίνεται η ευκαιρία ως διοίκηση, ως δήμαρχος να επιβραβεύσεις τους εργαζόμενους και μάλιστα αυτό έρχεται και με δικαστική απόφαση, γιατί από μόνος σου δεν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις, να κλωτσάς αυτή την ευκαιρία», υποστήριξε. Πραγματικά ένας λογικός δήμαρχος αυτό θα έκανε κατά τον κ. Μυλωνάκη. Κατηγόρησε δε τον Δήμαρχο ότι με τις ιδεοληψίες του και τις προκαταλήψεις του αφήνει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, να επιβραβεύσει με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς, συμπέρανε, έχουμε να κάνουμε με άλλη μια περίπτωση επίδειξης δύναμης και ουσιαστικά το ποιος θα επικρατήσει. Ο Δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί αυτά τα τέσσερα χρόνια, ότι δεν έχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και οι μόνοι οι οποίοι κρατούν το Δήμο όρθιο είναι η αντιπολίτευση που δεν του έχει μπλοκάρει τίποτα – που θα μπορούσε – και φυσικά οι εργαζόμενοι οι οποίοι σε όλους τους τομείς (Καθαριότητα, Πράσινο, Πολιτική Προστασία, κλπ.) εργάζονται με το φιλότιμο, έχοντας απέναντι μια εχθρική δημοτική Αρχή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πραγματικά είναι λυπηρό, η αντιπολίτευση να δείχνει μια στάση υπευθυνότητας σε όλα τα ζητήματα που έχουν περάσει αυτά τα τρία χρόνια, ενώ η δημοτική Αρχή να λειτουργεί με αυτή την ανευθυνότητα.

Ομολογουμένως, δεν μας ξάφνιασε αυτή η στάση του επικεφαλής των «Αλλάζουμε» γιατί πολλές φορές τον έχουμε παρακολουθήσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου, μέσα στο χώρο εργασίας τους και να συζητά τα προβλήματά τους. Εξάλλου πολλάκις στο παρελθόν ο κ. Μυλωνάκης και η παράταξή του έχουν δηλώσει ότι γι’ αυτούς ο Δήμος είναι οι άνθρωποί του και σε αυτούς επενδύουν. Η οπτική της επιβράβευσης των εργαζομένων είναι σίγουρα μια πολιτική αντιμετώπιση που μπορεί να αποδώσει ευνοϊκά αποτελέσματα τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου και κατ’ επέκταση του Δήμου.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων