Υλοποίηση δράσης ERASMUS+/KA1 στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Για το σχολικό έτος 2022-2023 στο πλαίσιο υλοποίησης του διαπιστευμένου σχεδίου ERASMUS+/Δράση KA1 «Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού» με κωδικό 2022-1-EL01-KA121-SCH-000056736 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο καθηγητής Διοίκησης και Οικονομίας στο Lycée Notre Dame du Kreisker της Γαλλίας, κύριος Cadiou Joël. Ο προσκεκλημένος εμπειρογνώμονας (expert) σύμφωνα με το πρόγραμμα μάθησης πραγματοποίησε εισηγήσεις με φυσική και διαδικτυακή παρουσία (blended) με θέμα «Η διδασκαλία των οικονομικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 (πρώτη ημέρα δια ζώσης συνεδρίας), μετά το καλωσόρισμα ο προσκεκλημένος ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον σχολικό κήπο από όπου πήρε δείγματα από μεσογειακά φυτά, όπως χαρουπιά, δεντρολίβανο, ελιά, κλπ. Στη συνέχεια πραγματοποίησε εισήγηση σχετικά με τα μαθήματα Οικονομικών σε προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλλία και αναφέρθηκε:  α) σε τεχνικές που βοηθούν τη βιωματική και ενεργητική μάθηση ενσωματώνοντας Νέες Τεχνολογίες, β) στα βασικά στοιχεία της συνεργατικής μάθησης, γ) στον σχεδιασμό διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Ανατέθηκαν εργασίες κατά ομάδες μαθητών και ακολούθησε συζήτηση.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους την Διευθύντρια του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Ιωνίας και πρώην πρόεδρο των Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Κουρεμένου Ναταλία και τον Προϊστάμενο των Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας κ. Γιώργα Λάμπρο.

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 (δεύτερη ημέρα δια ζώσης συνεδρίας), ο προσκεκλημένος εμπειρογνώμονας είχε συνάντηση με τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας με προσανατολισμό στις Οικονομικές Σπουδές, καθώς και με τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning «Tourisme sportif et Commerce International – Αθλητικός Τουρισμός και Διεθνές Εμπόριο», που υλοποιείται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Το θέμα της παρουσίασης ήταν «Τα κριτήρια για τη δημιουργία μιας επιχείρησης (εμπορική και νομική πτυχή)». Ανατέθηκαν στους μαθητές εργασίες κατά ομάδες, οι οποίες θα παρουσιαστούν διαδικτυακά (online session)  την 1η Μαρτίου 2023.

Στις 6 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνεδρία κατά την οποία ο καθηγητής θα παρουσιάσει στους μαθητές της Γ’ τάξης (προσανατολισμού Οικονομικών και Πληροφορικής) τις δυνατότητες για  πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία με ιδιαίτερη αναφορά στον κλάδο των οικονομικών. Θα ακολουθήσει ανατροφοδότηση / αξιολόγηση του συνόλου των εισηγήσεων.

Στον προσκεκλημένο μας προσφέρθηκαν χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα, για το σερβίρισμα των οποίων τηρήθηκαν πρακτικές (χρήση υλικών), που προάγουν την περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης ξεναγήθηκε σε σημεία ενδιαφέροντος της Αγίας Παρασκευής, όπως είναι το μοναστήρι του Αη Γιάννη του Κυνηγού στον Υμηττό από όπου θαύμασε την πανοραμική θέα της πόλης και ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής για τον οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μας αποχαιρέτησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι καθηγήτριες κα Ταράτσα Ασημίνα και κα Σωτηρίου Μαρία-Ελένη.

1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Αθανάσιος Ι. Μπαλάσκας 

Φυσικός – Ραδιοηλεκτρολόγος Α’

ΜSc Ηλεκτρονικής Φυσικής και Τηλεπικοινωνιών

Υποδιευθυντής 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων