Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το νέο Δημαρχείο

Η μακέτα του νέου δημαρχείου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στις 27 Ιανουαρίου 2023 η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής κάλεσε τον εργολάβο που έχει αναλάβει την ανέγερση του νέου δημαρχείου (ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.) να υπογράψει την 1η συμπληρωματική σύμβασή έργου ύψους 1,4 εκ. ευρώ. Πράγματι, οι υπογραφές τέθηκαν και όλοι, εύλογα, αναμέναμε την επανέναρξη των εργασιών στο αντίστοιχο οικόπεδο δίπλα στην κεντρική πλατεία.

Όμως δεν συνέβη τίποτα τέτοιο.

Αντίθετα, όπως έλεγαν οι πληροφορίες του aparaskevi-images.gr και επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (7/3/23), ο εργολάβος έχει καταφύγει σε ένα τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) ώστε το συμβούλιο αυτό να κάνει δεκτή την αίτησή του για τη διάλυση της εργολαβίας. Όπως ενημέρωσε ο κ. Ζορμπάς, την Παρασκευή 10/3 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο κ. Κοτσώνη και τα μέλη της επιτροπής για το έργο με σκοπό να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις. Εκτίμηση του κ. Δημάρχου είναι ότι το ανωτέρω τεχνικό συμβούλιο δεν μπορεί ποτέ να πάρει μια απόφαση η οποία θα είναι τραγική για την πόλη, διότι ο εργολάβος δεν έχει κανένα δίκιο. Εξάλλου η εισήγηση της Περιφέρειας προς το συγκεκριμένο συμβούλιο είναι «κόλαφος» για τον εργολάβο.

Από την άλλη οι πληροφορίες που έχει το aparaskevi-images.gr και τις οποίες ερευνά, δεν είναι καθόλου αισιόδοξες για την εξέλιξη του έργου. Η πρόθεση της αναδόχου εταιρείας φαίνεται να είναι η αποχώρηση από την κατασκευή του δημαρχείου, πιθανά γιατί δεν τη συμφέρει οικονομικά. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία με πληθώρα έργων στο ενεργητικό της, που προφανώς δεν έχει ανάγκη αυτό το έργο. Ακόμη όμως και αν δεν δικαιωθεί ο εργολάβος, η καθυστέρηση στο έργο είναι τρομερά μεγάλη, οι σταλίες «τρέχουν» και κάποια στιγμή ο Δήμος θα κληθεί να καταβάλει στον εργολάβο ένα τεράστιο ποσό.

Μείνετε συντονισμένοι στο aparaskevi-images.gr, θα σας ενημερώσουμε για οποιεσδήποτε εξελίξεις υπάρχουν άμεσα. Γιατί το aparaskevi-images.gr πρώτο σας παρουσιάζει αποκλειστικές ειδήσεις, έγκαιρα και προπάντων έγκυρα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.