Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή “Νέα Αρχή”: Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης: Οι προτάσεις για το δήμο μας

“Νέα Αρχή”: Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης: Οι προτάσεις για το δήμο μας

Η ιδέα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης  στις 18 Μαρτίου στοχεύει στο να αφυπνίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό και να προωθήσει την ιδέα ανακύκλωσης.

Τι συμβαίνει σε επίπεδο δήμου και ποιες είναι οι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις της «Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή»;

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε επίπεδο οργάνωσης και υποδομών, στον τομέα της καθαριότητας, είναι ποικίλα και γνωστά σε όλους τους δημότες: Δεν υπάρχει σταθμός μεταφόρτωσης, αμαξοστάσιο και δεν έχουμε χωροθετήσει Πράσινο Σημείο. Ο τρόπος διαχείρισης παραμένει στρεβλός και αντιοικονομικός, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο όγκο αποβλήτων που θάβονται στην Φυλή και, συνεπώς, να αυξάνονται τα δρομολόγια και τα κόστη. Οι προϋποθέσεις της κυκλικής βιοοικονομίας απουσιάζουν, αδρανοποιώντας  και  το νέο κανονισμό καθαριότητας, γεγονός που στερεί από τους δημότες μας ανταποδοτικά κέρδη, τα οποία μπορεί να είναι ενεργειακά, οικονομικά και  κυρίως περιβαλλοντικά.

Οι προτάσεις της παράταξής μας είναι σαφείς και υλοποιήσιμες:

  1. Χωροθετούμε το Σταθμό Μεταφόρτωσης, το Αμαξοστάσιο και το  Πράσινο Σημείο
  2. Βάζουμε τέλος στις τριτοκοσμικές συνθήκες των εργαζομένων στην καθαριότητα και στις ασύστολες σπατάλες
  3. Ενεργοποιούμε τη συλλογή βιοαποβλήτων και τα χωριστά ρεύματα στην ανακύκλωση

Στο Αύριο που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πράξη στην Αγία Παρασκευή, βασική προτεραιότητα  αποτελεί το μείζον θέμα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, συνδέοντας τη διαχείριση των αποβλήτων με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Χτίζοντας την σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες, τα σχολεία, τους εμπορικούς και παραγωγικούς φορείς για να εξασφαλίσουμε την ενεργή συμμετοχή τους στα προγράμματα διαλογής στην πηγή,  θα το κάνουμε πράξη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων