Τρίκαλα2030: Σχεδιάζοντας το μέλλον, με αφετηρία το διήμερο συνέδριο

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές για το συνέδριο που αφορά στα Τρίκαλα του μέλλοντος, στα Τρίκαλα του 2030. Το ομώνυμο συνέδριο (#Trikala2030) συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2023, στις παλιές αποθήκες περιοχής ΟΣΕ. Συμβολικός και ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς οι παλιές αποθήκες μετατρέπονται από τον Δήμο Τρικκαίων σε χώρους πολιτισμού.

Το συνέδριο θα διερευνήσει το μέλλον των Τρικάλων μετά από – συμβολικά – 7 χρόνια, και επί της ουσίας θα συζητηθούν σε αυτό οι άξονες, πάνω στους οποίους θα χαραχθεί η πορεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, για θέματα, όπως:

– Αξιοποίηση υποδομών
– Αστικός και θεματικός τουρισμός, μέσω της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων
– Υιοθέτηση λύσεων για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής
– Βελτίωση υπηρεσιών με υιοθέτηση νέων τεχνολογικών λύσεων 
– Ενθάρρυνση της νέας γενιάς για συμμετοχή στον σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων.
– Ενίσχυσης της καινοτομία και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας
– Αξιοποίηση των προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής

Το συνέδριο

– διαρκεί 2 ημέρες
– εκτείνεται σε 5 θεματικές
– συνδιαμορφώνεται από 25 ομιλητές και το κοινό

Οι θεματικές είναι:
1. Περιβάλλον & Ενέργεια
2. Αξιοποίηση των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων της περιοχής και Ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος
3. Αναπτυξιακές Υποδομές
4. Συμμετοχή στα Κοινά
5. Ψηφιακή Ανάπτυξη

Στο συνέδριο κλήθηκαν να μετάσχουν, στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Θύμιος Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, οι Δήμαρχοι Θέρμης, Αγίου Ευστρατίου και Τήνου, εκπρόσωποι της νέας γενιάς των αυτοδιοικητικών και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Τρικκαίων, στελέχη εταιρειών με σημαντικό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή δομή της χώρας.

Εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας https://trikala2030.gr/ ή απ’ ευθείας στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9Y8DU-4ROd1G_9hv_QqzS0-yrmqJFOpKrt-8fEDt85FI58w/viewform

Για πληροφορίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να επικοινωνεί είτε τηλεφωνικώς στο 2431073888 είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@trikala2030.gr

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.