Λαϊκή Συσπείρωση: Υπεράσπιση του δημόσιου χώρου

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σε μιά πόλη που ασφυκτιά από οικοδόμηση και διαμπερή κυκλοφορία, που διαθέτει ελάχιστους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

Παρατηρήσεις για την συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Ιούνη.

  1. Στην κεντρική πλατεία ο διάδρομος εισόδου για την κυκλοφορία των πεζών, από τον πεζόδρομο προς την πλατεία από 5 μέτρα περιορίζεται στο 1.5 μέτρο. Όταν διαθέτεις πάνω από 1000 τμ νομίζω πως εκτός από απόλυτο λάθος, είναι και υπερβολή.
  2. Μετά από γραπτή παρέμβασή μας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για την Πλατεία Κοραή, της οποίας η χρήση από κοινόχρηστος δημόσιος χώρος έχει μετατραπεί σε κατάστημα, με τη μέθοδο της κατάτμησης, ώστε τα 70τμ να δίνονται τμήμα – τμήμα  σε πάνω από 200τμ, τροποποιήθηκε η αρχική πρόταση. Τελικά όμως διατίθεται ο μισός ελεύθερος χώρος της πλατείας, παράνομα καθώς ο νόμος είναι σαφής, όχι περισσότερο από 30%  (Ζητήθηκαν 68τμ και δίνουμε 147τμ!)
  3. Για τη μοναδική πράσινη – ελεύθερη γωνιά, με παιδική χαρά στη συμβολή Αγίας Τριάδας και Ψαρρών, ξεκινά η εμπορευματοποίηση… Διαφωνούμε απόλυτα.

Να θυμίσουμε προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για διάθεση χώρου στην πλατεία Αγίου Ιωάννη που με παρέμβασή μας ματαιώθηκε.

Εντύπωση προκαλεί η παντελής απουσία των εκπροσώπων των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την συζήτηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα καταστήματα και οι επαγγελματίες, τα βγάζουν πραγματικά δύσκολα λόγω της φορολογίας και της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των διαδοχικών κυβερνήσεων. Να υποστηρίξουμε την μείωση του τέλους κατάληψης, υποστηρίζοντας τους επαγγελματίες.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν υποχρέωση να υπερασπίσουν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο.

Οι κάτοικοι, οι φορείς και οι συλλογικότητες να τον υπερασπίσουν.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων