“Αλλάζουμε”: Τοπική επιχειρηματικότητα και ποιότητα ζωής μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά

Η παλιά νοοτροπία των μικρο-εξυπηρετήσεων μόνο να διχάσει την πόλη καταφέρνει

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 κληθήκαμε να συζητήσουμε για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στις επιχειρήσεις της πόλης μας, προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα. Μια πολύωρη συζήτηση, γεμάτη εντάσεις, που επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι αυτό που επιδιώκει η δημοτική αρχή δεν είναι να λύσει συναινετικά τα προβλήματα της πόλης, αλλά να φέρνει σε αντιπαράθεση τις διάφορες κοινωνικές ομάδες μεταξύ τους.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» προσπάθησε, όπως κάνει πάντα, να μείνει έξω από αυτή την τοξικότητα και με νηφαλιότητα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που και την τοπική επιχειρηματικότητα θα ενισχύσουν -και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα- και την ποιότητα ζωής των κατοίκων να διασφαλίσει. Γιατί για εμάς τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με εκβιαστικά διλήμματα, ούτε με κουτοπονηριές, ούτε δημιουργώντας διχαστικό κλίμα στην πόλη.

Με συζήτηση, πνεύμα συνεργασίας και κοινή λογική μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα. Στην περίπτωση των τραπεζοκαθισμάτων, όπως είπε και ο επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, τα καταστήματα της πόλης επιβιώνουν και αναπτύσσονται χάρη στη στήριξη της κάθε γειτονιάς. Άρα, οι καταστηματάρχες θα ήταν οι πρώτοι που θα συνέβαλαν ώστε να διαμορφωθούν τέτοιες συνθήκες στις πλατείες μας και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, που και την τοπική επιχειρηματικότητα να διευκολύνουν και να δημιουργούν φιλικές εστίες κοινωνικής συγκέντρωσης και ψυχαγωγίας.

«Στην πόλη μας, όπως και σε κάθε σύγχρονη πόλη, μπορούμε και πρέπει να συμβιώνουμε όλοι αρμονικά. Η δική μας φιλοσοφία πολιτικής δεν είναι να κλείνουμε το μάτι και να τάζουμε σε όλους τα πάντα. Δεν θέλουμε να διοικήσουμε χωρίζοντας τους πολίτες μας ή κάνοντάς τους όμηρους σε δήθεν μικρο-εξυπηρετήσεις, αλλά να τους καλλιεργήσουμε τις αξίες της συμμετοχικότητας και της συνυπευθυνότητας για το καλό της πόλης μας» σχολιάζει σχετικά με το θέμα ο Γ. Μυλωνάκης και προσθέτει:

«Όταν υπάρχει ειλικρινής θέληση, όταν βλέπεις τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό και όταν κάνεις τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις, τότε δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτά δημιουργούνται όταν επιμένεις να λειτουργείς με τον παλιό, παρωχημένο, πολιτικάντικο τρόπο. Κι εμείς καλούμε τους πολίτες να βάλουν μια και καλή ένα τέλος στο παλιό…».

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.